Zit je altijd met je neus in de boeken en wil je constant worden omringd door boeken? Dan is de boekenwurm van Atelier 010 iets voor jou. Boekenwurm is het antwoord op een opdracht om een organische boekenkast te ontwerpen en produceren. De kast biedt door de gebogen vorm ook een plek om te zitten en relaxen en natuurlijk een boek te lezen. De zelfdragende vorm bestaat uit drie, op locatie gemonteerde, delen en blijft in balans door een rvs poot in de zijwand. Een lamp hangend aan de bovenzijde van de wurm zorgt voor de leesverlichting, voor de boekenwurm die tot diep in de nacht doorleest! De kast is verkrijgbaar in verschillende kleuren en wordt op aanvraag geproduceerd.

In de afgelopen decennia maakte Piet Hein Eek tientallen stoelen. Sommigen waren de start van een hele collectie, anderen het gevolg ervan en weer anderen zijn nooit in productie genomen. Vele stoelen van Eek werden geen succes en volgens hem zijn daar verschillende redenen voor: “soms omdat het object te duur is, het uiterlijk niet aanspreekt, omdat het te zwaar is of te groot.”

Is jouw interieur een beetje ‘uitgeblust’ en ontbreekt het aan een gezellig gevoel? Dan is het motto: ‘werk met hout’, want het is de botox voor het interieur. Van hout gemaakte objecten warmen de woonsfeer direct op. In de designwereld wordt hout als kostbaar materiaal in ere hersteld. We herwaarderen die ‘gewone’ houten keukenstoel, de houten bank en steeds vaker ook hout dat rechtstreeks uit de natuur komt, zoals grove boomstronken en takken. De natuurlijke vorm is hierbij het uitgangspunt voor de rest van het ontwerp. Natuurlijk mooi dus!

Dit kastje Console O van Jib Design Studio is er in het klein maar ook als dressoirkast Credenza O. Het keramiek van de potten in combinatie met het eikenhout geeft de kast een bijzondere uitstraling. Je kunt de potten met planten vullen; maak bijvoorbeeld een mini tuintje voor de kinderen! De potten kunnen ook als container worden gebruikt en de bak kun je gebruiken als tray of boekenkast.

Dagelijks worden we met impressies geconfronteerd. Deze wilde Luuk van den Broek vangen in een alledaags gebruiksvoorwerp: de tafel. Op dit meubelstuk wordt het dagelijkse leven zichtbaar gemaakt. De tafel is behandeld met een lichtgevoelige vloeistof vanuit de fotografie. De Cyanotypie techniek is toegepast: een fotografisch proces zonder camera, waarbij een cyaan-blauwe afdruk ontstaat.

Het London Design Festival, is een bruisende presentatie van noviteiten, hippe ontwerpers en kunstzinnige installaties waarmee het nieuwe woonmodebeeld voor 2013 vorm krijgt. Van kunstzinnige fotos tot ouderwetse streepdessins en hippe retro motieven tot geometrische patronen; in het nieuwe interieur mag een print niet ontbreken.

LOCK" is ontworpen vanuit de kwaliteiten, mogelijkheden, en karakteristieke eigenschappen van het hoog duurzame materiaal BAMBOE. Het frame is opgebouwd uit lagen flexibel bamboe. De lagen worden samengedrukt. De vloeiende vorm ontstaat door de natuurlijke buig-curve van bamboe. De lagen bamboe glooien door elkaar en verstrengelen zich, waarbij ze elkaar op hun plaats geklemd houden. Het resultaat is een mix van natuur en wiskunde, van mogelijk en onmogelijk. Een supersterke gespierde dynamische vorm die vanuit verschillende gezichtspunten er steeds anders uitziet

Het conceptprogramma EGO behoort vandaag de dag tot het meest succesvolle programma van Rolf Benz. Voor de tiende verjaardag maakt Rolf Benz het programma nog aantrekkelijker met “Droomstoffen voor droomprijzen”. Vijf zitbreedtes,16 zij-elementen, ruim 300 bekledingsvarianten, 10 onderstellen en 3 stofvarianten.

Een belangrijk deel van het leven vindt plaats aan tafel. Als dit leven gestoeld is op stoelen dan wordt het verrijkt door tafels! De tafel is namelijk meer dan een functioneel gebruiksobject waar aan gewerkt en gegeten wordt. Belangrijker is de symbolische functie van de tafel: samenkomen, met elkaar rond de tafel. Het spreekwoord "Van een mooie tafel eet je nooit alleen" is daarom niet alleen figuurlijk maar ook letterlijk op te vatten. Aan tafel komt een familie samen om - natuurlijk - te dineren én de dagelijkse bezigheden te bespreken. In het weekend wordt er aan de tafel gegeten, gedronken én gelachen met vrienden of dient de tafel als mediator bij een romantisch diner. Want zeg nou zelf, hoe leuk is voetje vrijen zonder tafel?!

Eettafelen
Samen eten is samen genieten. Met zn allen aan de eettafel is - vooral tijdens de feestdagen - een must en dit vereist grote, stevige tafels. Nieuwe eetkamertafels zijn lang en steeds vaker worden dezelfde ontwerpen in verschillende groottes aangeboden. Zo kun je precies de tafel kopen die bij de gezinsgrootte past.

Tafels, eettafels, meubeltrends

Linteloo - The Sicilian Deze familietafel, ontworpen door Roderick Vos voor Linteloo, is geïnspireerd op grote Siciliaanse families die gezamenlijk doen wat ze het beste doen: eten! Als basis voor zijn XXL-tafels heeft Vos gekozen voor een tweebenige constructie. Hierdoor zitten op de vier hoeken van The Sicilian geen tafelpoten in de weg. Op het onverwoestbare stalen onderstel rust een blad van duurzaam bamboe: een licht maar sterk en milieuvriendelijk materiaal. www.linteloo.nl

Fabrikanten zijn zich ervan bewust dat men speciaal voor sommige gelegenheden - zoals het kerstdiner - een grote tafel wil, maar op andere momenten juist behoefte heeft aan een kleinere omvang. Hier wordt op ingespeeld door tafels waarvan het tafelblad vergroot kan worden door middel van uitschuifbare elementen. De tafel is daardoor aan te passen aan elk moment en elke ruimte.

Tafels, eettafels, meubeltrends

B.D. Barcelona Design - Table B Table B is door Konstantin Grcic ontworpen voor B.D. De naam van de tafel is zo eenvoudig als de tafel zelf. De ogenschijnlijke simpliciteit verbergt echter het technische vernuft erachter. Het aluminium tafelblad is verkrijgbaar in een lengte vanaf 180 cm tot 360 cm! Er zijn drie verschillende onderstellen, uitgevoerd in hout, steen of metaal. Table B is geschikt voor zowel binnen als buiten. www.bdbarcelona.com

Qua vormgeving zijn de nieuwe eettafels robuust en sterk. Of ze nu van metaal, hout of kunststof zijn gemaakt: stoere maar eenvoudige vormen domineren. Voor het onderstel zijn industriële schragen populair, of in elk geval de look ervan. Bij sommige tafels wordt de illusie van een schragen-onderstel gewekt: wel het stoere uiterlijk maar niet de negatieve gevolgen ervan, zoals instabiliteit.