944
Nieuwe woontrend: meubels van mangohout

Het nieuwe jaar is aangebroken. Veel mensen grijpen dit moment aan om een frisse start te maken met een nieuw interieur. Ben jij ook van plan om je woonkamer een complete make-over te geven? Dan inspireren wij je graag met een nieuwe woontrend. In de meubelbranche wint mangohout steeds meer aan populariteit.

 

Deze prachtige houtsoort is duurzaam, robuust en heeft een kenmerkende structuur met een warme uitstraling. Daarom is dit hout uitermate goed geschikt om er industriële buffetkasten, luxe tafels en stoere dressoirs van te maken. Ontdek hoe je jouw interieur met mangohouten meubels een eigentijdse facelift geeft, waar je voor jaren plezier van hebt.

Inpage_banner_Wonenonline_2023_1.png

Duurzame houtsoort

Zoals de naam het al zegt, is mangohout afkomstig van de mangoboom. Die groeit voornamelijk in India en Australië. De vrucht staat daar symbool voor luxe, rijkdom en welvaart. Mangobomen kunnen maar liefst veertig meter hoog worden en groeien enorm snel. Hoewel er in de eerste jaren veel mango’s van de bomen afkomen, loopt de opbrengst daarna steeds verder terug. Om te kunnen profiteren van een goede oogst, kappen de mangoboeren de bomen na verloop van tijd en planten ze nieuwe aan. Omdat het hout een grote dichtheid heeft en robuust en stevig is, leent het zich perfect om er meubelen van te maken. Zo wordt het mangohout als het ware hergebruikt en blinkt het uit in duurzaamheid.

Warme uitstraling

De kwaliteit is vergelijkbaar met die van ander hardhout vanwege de grote dichtheid. Daarom behoudt het lang de mooie kenmerkende structuur en is het zeer slijtvast. De combinatie van het stoere karakter met de warme uitstraling van mangohout zorgt voor eindeloze mogelijkheden. Die resulteren in onder andere: prachtige mangohouten tafels, hippe bijzetters, moderne TV meubels en decoratieve kasten. Deze meubels passen perfect bij iedere denkbare interieurstijl. Variërend van landelijk tot modern en van industrieel tot klassiek. Ze zijn een aanwinst voor iedere ruimte in huis door het gebruik van de warme kleuren van het mangohout en materialen zoals glas en zwart staal. Er zijn overigens ook eettafels, salontafels en kasten verkrijgbaar in mangohout black.

Ben jij je interieur in gedachten al helemaal aan het restylen met trendy mangohouten meubels? In de overzichtelijke webshop van Mangohoutonline heb je een ruime keuze uit tal van tafels, kasten en dressoirs, die direct uit voorraad leverbaar zijn. Omdat de meubels rechtstreeks uit de fabriek in India komen, is er geen sprake van tussenhandel. Dat zie jij terug in de aantrekkelijke prijzen.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners