6808
Nieuwe stoelen van Dille & Kamille
Gepubliceerd: 23-07-2018

Dille & Kamille staat voor een assortiment dat eenvoud uitstraalt, met een voorkeur voor vakwerk, ambachtelijke producten en natuurlijke materialen. De nieuwe lijn stoelen van gebogen beukenhout past perfect in die filosofie. Het ontwerp van de tijdloze modellen is bijna tweehonderd jaar oud, maar ze hebben nog niets van hun elegantie verloren. De stoelen voelen zich ook in 2018 overal thuis, of het nu in een Weens koffiehuis is of in een modern interieur. Mooi om te zien én fijn om op te zitten!

 

D&K-stoel-nr.-30-vanaf-Ôé¼-179,95.png

TIJDLOZE KLASSIEKERS

Dille & Kamille lanceert een nieuwe stoelenlijn met vijf modellen. Wat meteen opvalt en wat de stoelen typeert, zijn hun karakteristieke, gebogen lijnen. Die elegante lijnen zijn de erfenis van de wereldberoemde Oostenrijkse meubelmaker Michael Thonet. Hij ontwikkelde in de 19e eeuw een productiemethode waarbij het hout voor de stoelen eerst ‘gestoomd’ en vervolgens met de hand in vorm werd gebogen. De stoelen veroverden én transformeerden huiskamers, cafés en restaurants over de hele wereld.

D&K-houten-stoelen.png

VIJF MODELLEN, MASSA’S COMBINATIES MOGELIJK

De vijf modellen, die gemaakt worden in Bystřice (Tsjechië), zijn allemaal verkrijgbaar in onbehandeld beukenhout. Zo kun je ze volledig naar eigen smaak bewerken met olie, verf, beits of was. Sommige modellen zijn ook beschikbaar in een al geschilderde uitvoering. Bij drie van de vijf modellen kun je bovendien kiezen uit een houten zitting of een gevlochten rieten zitting.

De modellen zijn verschillend, maar het gebogen beukenhout maakt dat ze tegelijkertijd – ongeacht welke uitvoering of kleur mooi bij elkaar passen. Je kunt de vijf modellen dus naar hartenlust met elkaar combineren.

D&K-stoelen-vanaf-Ôé¼-149,95.png

EENVOUD EN ELEGANTIE

“De stoelen van Michael Thonet zijn te bewonderen in de allergrootste musea, zoals het MOMA in New York en Musée d’Orsay in Parijs. Maar ze zijn niet alleen prachtig om te zien, ze zijn ook ontzettend comfortabel om op te zitten. Ze zijn nog niets van hun eenvoud en hun elegantie verloren. Deze klassiekers passen perfect bij de tijdloze, natuurlijke schoonheid waar we altijd en overal naar streven”, aldus Dille & Kamille.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide