1352
Nieuw jaar betekent een nieuw interieur in huis
Gepubliceerd: 31-01-2022

Traditioneel kiezen veel Nederlandse huishoudens voor een bezoek aan de meubelboulevard eind december. Helaas ging dat uitje afgelopen december niet door, doordat winkels hun deuren gesloten moesten houden. Het heeft de Nederlandse consument er echter niet van weerhouden het interieur in huis te vernieuwen.

Meubels, zoals bijvoorbeeld een nieuw tv meubel of een nieuw dressoir, werden hierbij vaker online gekocht. Een van de voordelen die veel webwinkels tegenwoordig bieden, is de mogelijkheid om meubels op maat te bestellen. Vervang het huidige tv meubel bijvoorbeeld voor een meubelstuk met exact dezelfde afmetingen. Het voorkomt dat er een kleurverschil op de wand zichtbaar is.

Losse meubels steeds vaker op maat besteld

Zoals reeds genoemd werd, bestellen consumenten hun tv kast, bijzettafel en buffetkast steeds vaker op maat. Tevens valt hierbij op, dat men vaker voor het vervangen van één of twee meubelstukken kiest, waaraan meer geld wordt uitgegeven. Daar waar het interieur voorheen soms volledig werd vervangen. Bij het vervangen van losse meubelstukken is het belangrijk, dat deze qua stijl, afmeting en kleur passen bij het bestaande interieur. Niet alleen bij andere meubels, maar ook bij de gekozen vloer en de kleur op de wand. Al wordt bij het vervangen van een tv kast regelmatig gekozen voor een nieuwe kleur op de muur.

Houten meubels in trek bij consumenten

Kijkende naar de huidige interieurtrends valt op te merken dat vaker voor houten meubels wordt gekozen. Hout is een zeer degelijk materiaal, wat de meubels stevig en robuust maakt. Daarbij heeft hout van nature een warme uitstraling, goed passend bij een landelijk, industrieel en modern interieur. Niet iedereen die voor een houten tv meubel of buffetkast kiest, bestelt deze zonder verdere afwerking. Vaak wordt het hout geschuurd en gespoten of met de kwast in de lak gezet. Een voordeel van hout zit in het feit, dat het materiaal eenvoudig te herstellen is op het moment dat er zich schade voordoet aan de lak. Zo blijkt het meubel vele jaren mooi!

Klussen voert men vaker zelf uit

Waar het voorheen heel gebruikelijk was om een timmerman in te schakelen voor de uitvoering van verschillende klussen, voert men ze tegenwoordig zelf uit. Dit komt onder meer door het feit, dat bijvoorbeeld het ophangen van een tv meubel makkelijker is geworden. Standaard wordt al een slim ophangsysteem met dergelijke meubels meegeleverd. Daarnaast zijn op internet talloze video’s te vinden, waarin wordt uitgelegd hoe verschillende klussen moeten worden uitgevoerd. Het werken vanuit huis maakt dat men meer tijd heeft om deze klussen zelf uit te voeren. Overigens geldt dit niet alleen voor het ophangen van een tv meubel. Denk bijvoorbeeld ook aan het plaatsen van een extra stopcontact in de muur. 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide