1594
Meubeltrends
Gepubliceerd: 11-09-2012 Laatste update: 07-05-2017

Feestelijk wit. Trendy wit. En luxueus wit. Meubelontwerper Vincent Sheppard combineert het schijnbaar moeiteloos in de zetels van geweven papier en leder. James deluxe en Tokyo deluxe stralen een exclusieve sfeer uit: luxe met een geweten.

Zwart mag dan lang dé kleur van luxe zijn geweest, vandaag kleurt weelde wit. Echte weelde wel te verstaan, want vroeger werd wit in het luxesegment veelal geassocieerd met kitscherige glitterinterieurs in warme landen. Maar dankzij de designwereld is wit nu alomtegenwoordig in het luxesegment: van koel minimalisme tot speelse barok, van hippe I-Pods over spitstechnologische hifi-installaties tot luxewagens. Kortom, geen sluw zwart meer maar zuiver en eerlijk wit voor luxe met een geweten.

De witte kleur zet het luxekarakter van James deluxe en Tokyo deluxe extra in de kijker. Deze Lloyd Loom-zetels van Vincent Sheppard combineren elegant geweven papier met zacht leder en stralen zo geraffineerde luxe uit. Helemaal tot hun recht komen ze in een interieur met contrasterende kleuren, stijlen of materialen.

James is een traditioneel model gebaseerd op de geweven zeteltjes uit het einde van de 19e eeuw. De lederen uitvoering heeft zijn weg gevonden naar salons, bibliotheken en de lobby van menig charmant hotel. Tokyo is een retromodel dat refereert aan de ‘vliegtuig-boot-auto-treinstijl’ van de jaren 30. Met zijn sierlijke rondingen past hij perfect in salons en pianobars, of de lobby van golfclubs, hotels en resorts.

In 2002 ontwikkelt Vincent Sheppard een productielijn voor outdoor Lloyd Loom-stoelen en -zetels. Vincent Sheppard maakt deel uit van de heel kleine groep outdoor Lloyd Loom-fabrikanten. De outdoor collectie heeft een aluminium frame en is waterwerend gemaakt in een speciaal latexbad. Dit om het hoofd te bieden aan de meest uiteenlopende weersomstandigheden. Hiermee brengt Vincent Sheppard het design, het zitcomfort en de uitstraling van Lloyd Loom naar de tuin, het terras en het zwembad. Ook deze unieke collectie werd vol enthousiasme onthaald, waardoor Vincent Sheppard vandaag de dag volwaardig deel uitmaakt van het topsegment tuinmeubilairproducenten.Vincent Sheppard is één van de weinige verticaal geïntegreerde Lloyd Loom-fabrikanten en beheerst het volledige productieproces van kraftpapier tot eindproduct. De meubelen zijn verkrijgbaar in zowat elke kleur. Vincent Sheppard heeft eigen fabrieken in Indonesië, Hongarije en België, waar ook de kantoren zijn gevestigd. Het bedrijf beschikt over een eigen designafdeling die garant staat voor continue innovatie. Van Melbourne tot Milaan, van Tokyo tot Toronto… De collectie wordt verkocht in meer dan 30 landen. Bovendien is Vincent Sheppard wereldwijd aanwezig op de toonaangevende meubelbeurzen: Maison & Objet in Parijs, Salone del Mobile in Milaan, The Furniture Show in Birmingham, IMM in Keulen, Mebel in Moskou, Interior Lifestyle in Tokyo…Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide