1004
Met deze tips vind je altijd een geschikte tafel
Gepubliceerd: 30-06-2021 Laatste update: 01-07-2023

Het scoren van een nieuwe tafel is altijd een opgave. Of je nu een nieuwe eettafel zoekt, een koffietafel of een bijzettafel; de kans is groot dat er een flinke zoektocht voorafgaat aan de perfecte vondst. En dat is natuurlijk helemaal niet gek, want je koopt een tafel (als het goed is) niet voor een jaartje en moet je er flink wat tijd mee vooruit.

Hoewel het voor velen een moeizame zoektocht is, kan een tafel kopen ook heel erg leuk zijn. We geven je graag wat tips hoe je hier een leuke ervaring van maakt in plaats van een ellendig en eeuwigdurende zoektocht. 

Start bij een specialist

Wanneer je nog niet een helder idee hebt over wat voor soort tafel je precies wilt hebben, is het verstandig om je te laten adviseren. Maak wat foto’s van de ruimte waar de tafel moet komen en maak ook wat sfeerfoto’s van de rest van je interieur. Zo krijgt de specialist een goed idee met wat voor soort stijl hij te maken heeft en hoe hij je het beste kan adviseren. Het vinden van een goede kwaliteit tafel start bij een specialist, zoals TableDeluxe. Hier weet je zeker dat je een tafel vindt van goede kwaliteit en welke dus een flinke tijd zal meegaan. 

inspiratiebrochures1.png

Weet je afmetingen

Met alleen wat foto’s kom je er niet en dus zal je de boel moeten gaan meten. Pak het meetlint er dus maar snel bij en kijk hoeveel ruimte je precies hebt. Het is zeker verstandig om rekening te houden met wat extra ruimte rondom de tafel, zodat men er comfortabel omheen kan zitten of – in het geval van een koffietafel – er omheen kunnen lopen. Een extra tip is om je woonkamer op schaal uit te tekenen op geruit papier. Vervolgens maak je meerdere afmetingen en vormen van tafels op een ander papier, welke je als het ware in je woonkamer kunt plaatsen. Zo kun je schuiven totdat je ‘op papier’ de perfecte afmeting hebt gevonden. Natuurlijk moet je hiervoor wel wat inzicht hebben en is dit slechts een inschatting. 

Kies vooraf een kleur

Het uitzoeken van tafels is al een klus op zich, omdat er heel veel soorten zijn. Zorg dat je van tevoren een kleur uitkiest en houd je daar ook aan tijdens je zoektocht.Start met het overwegen van elke kleur, maar probeer er maximaal twee uit te zoeken. Dit voorkomt dat je in een showroom of winkel alsnog gaat twijfelen, terwijl je eigenlijk heel goed weet wat je wilt of wat goed staat in jouw woning. Als je toch gaat twijfelen moet je wellicht even een pauze nemen van alle showrooms, omdat het dan als een moedeloos proces kan gaan voelen. 

Ga voor duurzaam materiaal

Duurzaam is hip! Niet alleen is het goed om te kijken naar materiaal wat lang meegaat en ook mooi blijft, maar je kunt ook kijken naar het behoud van bossen. Veel tafelspeciaalzaken maken bijvoorbeeld vooral gebruik van mangohout of teakhout, omdat dit een relatief duurzame houtsoort is. Deze bomen zijn er in overvloed en hebben hun doel al vervuld. Veel mangobomen worden na het plukken van de vruchten omgekapt, waardoor dit hout anders weggegooid wordt. Dit maakt het een uitstekende keuze om hier mooi meubilair van te maken.

Lees ook:


 

 

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide