1535
Matchende meubels: hier moet je op letten
Gepubliceerd: 10-11-2020

De inrichting van jouw huis als een echte interieurstylist doen, is nog best een lastige klus. Zo zijn er verschillende onderwerpen waar jij op kan letten om een mooie match tussen al je interieur en meubels te hebben.

 

Zo kun je mixen in verschillende stijlen of juist dezelfde stijl aanhouden. Bekijk alle salontafels eens en zie wat er allemaal mogelijk is qua verschillende stijlen. Zo zijn er nog tal van andere voorbeelden in verschil en samenhang tussen meubels. Wij vertellen je graag waar je stapsgewijs op moet letten voor de beste match tussen je meubels.

Inspiratie opdoen

Het leukste van het kiezen aan meubels is kijken naar wat je mooi vindt. Zo is een platform als Pinterest hier een perfecte mogelijkheid voor. Door middel van het maken van een bord kun je allerlei afbeeldingen opslaan. Zo zal je worden overladen met inspiratie voor de keuze in meubels. Daarnaast zie je ook verschillende stijlen naar voren komen. Uiteindelijk zul je merken welke stijl bij jou past na het opslaan van verschillende afbeeldingen. Het leukste hierin is dat je ook samen afbeeldingen kan opslaan in een bord.

Kies de kleuren

De keuze in kleuren is misschien wel het belangrijkste aspect binnen de aankoop van nieuwe meubelen. Binnen verschillende interieurstijlen zie je steeds meer verrassende maar hele mooie kleuren terugkomen. Wees vooral niet bang om te experimenteren. Het belangrijkste is dat er wordt gekeken naar de verhouding tussen kleuren. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een lichte kleur naast een donkere kleur, waardoor de lichte kleur eruit springt. Maar, ook kleurencombinaties met warme en koude kleuren zijn een perfect voorbeeld om een keuze te maken in de kleur van jouw interieur.

It’s all about the details

Van te voren zou je het niet meteen verwachten, maar de details in meubels en interieur hebben veel invloed op de samenhang. Matchende details zorgen namelijk voor de perfecte finishing touch. Zo kunnen de kleine details ervoor zorgen dat er wel een bepaalde stijl wordt gehanteerd die niet meteen teveel opvalt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor metalen poten van een tafel of TV Meubels die een industriële look geven.

Door bovenstaande aspecten zorg jij voor de beste match in jouw interieur. Zo lijkt het net alsof je een echte interieurstylist hebt ingehuurd voor de match van jouw meubels.

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide