1979
Meubeltrends

Het Duitse woord Lümmel betekent bengel, iets dat goed bij de eigenwijze uitstraling en compacte afmetingen van deze stoel past. De Lümmel is ontworpen door Hannes Weber van Defacto.design uit Munchen. Het uitgangspunt voor zijn ontwerp was een ergonomische stoel met minimale afmetingen.

Dankzij het uitgekiende ergonomische design biedt de Lümmel een zeer groot zitcomfort. Het ergonomische aspect van de Lümmel heeft vorm gekregen in een zithoek van 90 graden. Hierdoor zit je direct in de meest optimale zithouding. Door deze juiste stand van de rug, benen en bekken ontspannen de onderrugspieren zich. Door deze ideale zithoek van 90 graden ontstaat dus direct een relaxed gevoel. Bovendien kunnen de schouders vrij bewegen. De rug heeft (ook voor lange personen) meer dan voldoende steun.

De Lümmel is zeer compact met zijn hoogte van slechts 68,5 cm, de breedte van 31 cm en de diepte van 53 cm. De meeste stoelen hebben al snel een gemiddelde zitbreedte van 45 cm, de Lümmel slechts 31 cm. Het geringe gewicht van 7 kilo en de compacte afmeting maken de Lümmel zeer mobiel: met het handvat zet je de Lümmel snel op de juiste plek. Of, als je hem even niet nodig hebt, opgeruimd in een hoekje.

hendersmagazinebanner.png

Door zijn minimale afmetingen in combinatie met zijn uitgesproken design en kleuren heeft de Lümmel een grote aantrekkingskracht op kinderen. Kinderen gebruiken de Lümmel niet alleen als stoel, maar ook als poef, tafeltje of bouwelement. Het houten frame is in zijn geheel omsloten door hoogwaardig meubelschuim, hierdoor behoudt hij altijd zijn vorm, op welke kant je ook zit.

De Lümmel is ook een ideale stoel om te gamen. Ga achterstevoren zitten, leg je handen op de bovenkant, als steun voor je armen, en gamen maar!

De bekleding is gemaakt van hoogwaardige polyester met een Teflon laag. Hierdoor is de bekleding niet alleen slijtvast maar ook waterafstotend en vlekwerend. Chocoladevingers en koffievlekken zijn geen ramp: met een vochtige doek is de stof gemakkelijk schoon te maken. Bovendien draagt de stof het internationale öko-Tex keurmerk.

De Lümmel is leverbaar in de kleuren Rood, Zwart, Blauw, Licht grijs, Olijf en Oranje.

Maten: H 68,5 cm, B 31 cm, D 53 cm

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners