1947
Kleine wieltjes voor je meubels
Gepubliceerd: 27-03-2015 Laatste update: 07-05-2017

Gemak is toch een groot goed en gewenst in iedere woning. Dit zie je terug in een handige inrichting, maar ook in het interieur zijn er vele mogelijkheden voor extra comfort. Jij wil toch ook in je eigen huis het zo makkelijk mogelijk hebben en een groot woongenot ervaren?

Het gebruik van wieltjes onder meubels is niet voor niets razend populair omdat het gewoon heel handelbaar is. Het dagelijks gebruik van bijvoorbeeld stoelen is veel handiger met een paar stevige wieltjes maar ook tijdens het schoonmaken of verplaatsen van meubels zijn meubelwielen ideaal en veel ergonomischer. Zelfs een tafel of kast van een behoorlijk formaat kan met wieltjes door 1 persoon worden verplaatst. Hoeveel comfort wil je hebben?

Welk meubelwiel voor welke vloer?

Bij de aanschaf van meubels met wielen of bij het plaatsen van zwenkwielen of meubelwielen onder de meubels gaat het vaak mis. Wieltjes die niet werken of afbreken, strepen op jouw vloer of nog erger, een blijvende beschadiging achter laten.

Dit is eenvoudig te voorkomen. Met de aanschaf van meubels met wielen of meubelwielen plaatsen of vervangen zijn er twee hoofdzaken waarbij er rekening moet worden gehouden. De eerste is het maximaal te belasten gewicht, deze moet nooit overschreden worden. Het tweede is dus jouw vloersoort in je woning. In het gebruik van wieltjes in huis zijn er twee categorieën voor verschillende vloeren om optimaal gebruik te ervaren. De eerste categorie zijn de wielen voor kwetsbare vloeren als laminaat, parket, zeil of bijvoorbeeld een houtenvloer. Een wieltje op deze vloer moet een loopvlak hebben van tpr of voorzien zijn van een polyurethane loopvlak. Deze loopvlaken geven voldoende weerstand en zijn kras en streepvrij. Voor het gebruik op tapijt of vloerbedekking is een wieltje met een harder loopvlak aan te raden, dit omdat er zo voldoende rolweerstand is. Alleen zo is het rolgemak van de meubelwieltjes voor jou maximaal.

Tips bij het gebruik van wielen in huis.  • Mocht jij al meubels op wielen gebruiken of overweeg je de aanschaf dan zijn de volgende tips erg handig.

  • Zorg altijd voor een schone vloer, zelfs bij het zachtste wiel zal een vloer vol zand toch een beschadiging kunnen veroorzaken.

  • Maak eens per maand het loopvlak van de wieltjes schoon.

  • Met baby of olie doekjes poets je de wielen weer op als nieuw.


Meer informatie over het gebruik en monteren van zwenkwieltjes of meubelwielen

Voor alle informatie over zwenkwieltjes of meubelwielen kijk eens op www.zwenkwielen.net/zwenkwieltjes. En voor het monteren van wielen onder meubels hebben we hier een handige video voor je gevonden. www.youtube.com


Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide