1256
Otura basic
Gepubliceerd: 22-11-2016 Laatste update: 08-06-2017

Geïnspireerd door de warme gastvrijheid van haar schoonouders, bedacht Rianne Koens Otura Design. Met deze vriendelijk ontworpen onderdelen kun je zowel hoge en lage kastjes, bijzettafels, nachtkastjes en krukjes maken.

HOE WORDT HET GEMAAKT
Vorige zomer ben ik met mijn studio verhuisd naar Istanbul, Turkije. De eerste vijf maanden na mijn aankomst heb ik gezocht naar de beste houtbewerker in deze stad. Ik heb nauw samengewerkt met in totaal vier verschillende houtbewerkers om prototypen te maken voor de Otura Basic lijn.

Eén van de houtwerkplaatsen was verreweg de beste op het gebied van details en het begrijpen van houtsoorten. We hebben nauw samengewerkt met hun om de eerste lijn Otura Basic's te maken. Na vele testen met hout hebben we besloten om multiplex te gebruiken voor deze serie. Het grootste voordeel hiervan is dat de onderdelen erg duurzaam waren, omdat het hout naar verloop van tijd niet gaat werken. Om de hoogste kwaliteit multiplex te verkrijgen hebben we ons eigen multiplex gemaakt van berkenhouten lagen van 3mm dik. We hebben ze op elkaar gedrukt met het mooiste stuk hout aan de bovenkant. We hebben voor de afwerking speciale lak uit Nederland geïmporteerd, zodat we de uiteindelijke look zo natuurlijk en lichtkleurig mogelijk konden houden.

Elk stuk heeft anti-slip punten aan de onderkan. Hierdoor staan de eenheden stevig op elkaar en kunnen ze zo hoog gestapeld worden als je zelf wilt.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide