1519
Interieurliefhebber? 3 redenen om voor teak meubelen te kiezen
Gepubliceerd: 02-03-2021 Laatste update: 25-07-2021

Teak hout geeft karakter – het is doorleeft, kenmerkend en geeft een warme sfeer. Het is dan ook niet voor niets een populaire houtsoort voor kasten, tafels en andere meubels. De warme kleur van teakhout staat mooi in ieder interieur en kan goed gecombineerd worden met andere houtsoorten of materialen. Is teakhout ook iets voor jou? Hier vind je een aantal redenen om teak meubelen toe te voegen aan je interieur!

Duurzame houtsoort

Teak is een buitengewoon sterke houtsoort. Dit maakt teak meubelen dan ook ontzettend duurzaam. In de huidige tijd wordt het steeds belangrijker om duurzame keuzes te maken, ook als het op je interieur aankomt. Je wil natuurlijk dat je meubelen jarenlang meegaan. Met teak meubelen ben je hiervan verzekerd. Deze houtsoort is bijzonder slijtvast en is daarmee een aanwinst voor de lange termijn.

Veelzijdig en mooi

Het mooie van teak hout is dat je er alle kanten mee op kunt. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om het hardhout natuurlijk te laten vergrijzen. Onbehandeld teakhout vergrijst namelijk op den duur. Dit geeft een stijlvol effect en laat je meubelen echt leven. Je kunt er echter ook voor kiezen om je teakhouten meubelen te behandelen waardoor de warme kleur behouden blijft. Zo kun je zelf bepalen welke uitstraling jouw teak meubelen moeten hebben.

inspiratiebrochures1.png

Bovendien kun je teakhout combineren met alle soorten woonstijlen. Of je nu houdt van industrieel, landelijk of klassiek – een teakhouten tafel of kast misstaat niet!

Ook voor buiten

Veel houten tuinmeubelen worden al gemaakt van teakhout omdat de kwaliteit van dit hardhout zo goed is. Teakhouten tuinmeubelen zijn dan ook weerbestendig en stoten dankzij de hoeveelheid olie in het hout water enigszins af. Ook bij teakhouten tuinmeubelen kun je ervoor kiezen om ze te laten vergrijzen. Dit geeft ze een natuurlijk uitstraling die goed past bij de kleuren in je tuin.

Het onderhoud van teakhouten tuinmeubelen is bovendien erg eenvoudig en kost je niet veel tijd. Het kan gebeuren dat er in verloop van tijd wat groene aanslag verschijnt op je meubels, maar deze poets je gemakkelijk weg zonder het hout te beschadigen.

Teak meubelen op maat

Het aanbod teak meubelen in woonwinkels is zeer divers maar misschien heb je wel iets speciaals in je hoofd en kun je juist dat meubel nergens vinden. Dan kun je jouw teak meubelen op maat laten maken. De specialisten van Teakea maken jouw droommeubel helemaal op maat in hun meubelmakerij. Deze vakmensen zijn gespecialiseerd in teakhouten meubelen en kunnen je adviseren over jouw mogelijkheden. Laat je inspireren!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide