2863
IKEA introduceert OMTÄNKSAM
Gepubliceerd: 01-07-2020 Laatste update: 03-01-2021

IKEA laat met de nieuwe OMTÄNKSAM producten zien dat stijl en ergonomisch design heel goed te combineren zijn. Samen met ergonomen, fysiotherapeuten en onderzoekers in de zorgsector ontwikkelde IKEA een collectie die het dagelijks leven thuis een beetje makkelijker, comfortabeler en veiliger maakt. De producten van OMTÄNKSAM - Zweeds voor zorgzaam - zijn er voor de momenten waarop je thuis wat extra hulp kan gebruiken. De nieuwe OMTÄNKSAM producten zijn vanaf mei verkrijgbaar bij IKEA.

Iedereen slim
Er zijn momenten dat we allemaal een beetje extra comfort en ondersteuning nodig hebben. Tijdens het ontwerpproces van OMTÄNKSAM is er veel aandacht besteed aan de wensen en voorkeuren van ouderen en jongere generaties die soms tijdelijk of permanent behoefte hebben aan wat extra ondersteuning in huis. Van een schoenlepel die je staand kan gebruiken na een wandeling tot een antislip pot-opener voor als je handen wat minder kracht hebben dan voorheen. Het zijn kleine dingen die bijdragen aan een optimaal leven thuis.

ikea-omtanksan--03.jpg

Comfortabel zitten
De donkergrijze fauteuil is dankzij de hoge rugleuning en het verstelbare nekkussen geschikt om langere tijd in te zitten. De vorm van de bijpassende voetenbank zorgt ervoor dat de bloedcirculatie niet wordt verstoord als je met je benen omhoog zit. Comfortabel zitten kan ook op andere plekken in huis met het multifunctionele kussen: opgerold of opgevouwen is het kussen fijn als extra steun in de rug of onder je knieën om de druk te verlichten. De OMTÄNKSAM stoelen in geel, antraciet en lichtgrijs zitten extra lekker dankzij de ronde rugleuning en het ronde zitvlak. De hoge rugleuning van de stoelen vormt een handig steuntje tijdens het opstaan. De bijpassende lichtgrijze stoelkussens hebben een zachte schuimvulling die zich aanpast aan de vorm van je lichaam.

ikea-omtanksan--16.jpg

Stijlvol en slim design
De drinkglazen en lichtgrijze vazen uit de OMTÄNKSAM collectie zijn dankzij hun bijzondere vorm extra makkelijk vast te houden en op te tillen. De tafels, bijzettafels en koffietafels zijn krasvast en gemakkelijk schoon te maken. Dankzij de open onderkant van de tafels is er extra veel ruimte, bijvoorbeeld voor een rolstoel.

Samenwerking met experts
Samen met experts bekeek IKEA lichaamsmetingen van over de hele wereld - van gewicht tot arm- en beenlengte - om zo onder andere de ideale afmetingen en materialen van de producten te bepalen. De collectie is vervolgens uitgebreid getest door ergonomen, fysio- en ergotherapeuten en een diverse groep mensen met verschillende uitdagingen en behoeften. Met de OMTÄNKSAM collectie wil IKEA het dagelijks leven voor iedereen een stukje makkelijker maken.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide