1831
Hoekbank van leer of stof?

Eigenlijk vond je dat je al langer toe was aan een nieuw bankstel maar je kon maar niet beslissen wat je nou precies wilde. Een twee-zitter, een drie-zitter, twee fauteuils of een elementenbank waarmee je alle kanten op kan. Na lang wikken en wegen ben je eruit wat het model wordt: een hoekbank. Nu alleen de keuze van het materiaal nog. Hoekbanken van leer staan chic, zijn duurzaam en makkelijk te onderhouden, maar zo'n heerlijke zachte plofbank van stof is eigenlijk ook wel lekker.

Tips die je helpen bij je materiaalkeuze
Het ontwerp: Leer ziet er luxer uit maar de keuze in kleurtinten is vaak beperkter dan met stof. Houd je van motiefjes, dan is stof een betere keuze. Duurzaamheid: Een goede kwaliteit leer gaat veel langer mee dan textiel. Met het verloop van de jaren krijgt het ook een mooi doorleefd uiterlijk, terwijl stof slijtageplekken gaat vertonen. Als we het over duurzaamheid hebben bedoelen we geen splitleer of een synthetische variant. Levensstijl: Je manier van leven en de samenstelling van het huishouden spelen ook een rol. Als je maar alleen bent, of met zijn tweeën en bijna nooit thuis geniet stof vanwege het beperkte onderhoud de voorkeur. Als je de hele dag niet gestookt hebt in de woning is leer ook kouder dan textiel. Heb je daarentegen huisdieren en/of kleine kinderen is leer veel gemakkelijker schoon te houden. Een keer een glas limonade erover of wat zand tussen de kussens maakt dat een stoffen bank er snel vlekkerig uit gaat zien. Met leer heb je dat niet. Leer is eenvoudig af te nemen en door de bank regelmatig in het vet te zetten krijgt vocht geen kans. Je budget: Ook niet onbelangrijk, de prijs van een hoekbank of zitcombinatie. Leer en dan met name echt dikleder is behoorlijk duurder dan een stoffen bank. Máár, daar staat dan wel tegenover dat je er misschien wel vier keer zo lang mee doet. Het comfort: Stof zit warmer en plakt niet in de zomer, maar neemt aan de andere kant wel zweet en vuil op.


Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners