1639
Hoe kies je een nieuwe bank?
Gepubliceerd: 05-07-2019 Laatste update: 05-05-2022

Yes, het is tijd om een nieuw bankstel uit te zoeken! Maar… hoe pak je dat aan? Een bank drukt een grote stempel op je interieur. Ook moet de bank qua zitcomfort bij jouw wensen passen, en natuurlijk lang mee gaan: een nieuwe bank is altijd een investering. Om je op weg te helpen maakten wij voor jou dit stappenplan!

Stap 1: onderzoek de gewenste afmetingen van je bank
Elke woonkamer is anders, dus in elke woonkamer staan andere banken mooi. Meet, voordat je gaat shoppen, de zithoek op en bepaal voor jezelf hoeveel van deze ruimte je aan een bankstel wil besteden. Past er een hoekbank? En aan welke kant moet het hoekelement dan komen? Is er nog ruimte voor een salontafel als je een diep of groot bankstel kiest? Zorg dat je loopruimte overhoudt: paden van ongeveer 80 centimeter breed tussen de bank en bijvoorbeeld de salontafel of het tv-meubel.

Stap 2: stel vast wat de functies van de bank zijn
Een bank koop je niet alleen voor jezelf. Misschien heb je een groot gezin of komt er regelmatig visite over de vloer. Bedenk vooraf wat de belangrijkste functies van de bank zijn! Wil je vooral een loungeplekje om ’s avonds op te ontspannen, en daarnaast ruimte voor gasten? Dan is een hoekbank ideaal. Hebben jullie kinderen? Kies dan een bank met een bekleding die goed te reinigen is. Drink je graag een kop thee met vriendinnen? Misschien is een 2-zitsbank met fauteuil dan een goede keuze.

Stap 3: kies je favoriete woonstijl
Nu is het tijd om je te gaan oriënteren en je favoriete woonstijl te bepalen! Online vind je een grote collectie banken en kun je op je gemak inspiratie opdoen. Het kan handig zijn om een moodboard te maken: bewaar de mooiste banken in een apart bestand of maak een bord aan op Pinterest. Zo zie je in één oogopslag welk model, welke kleur en welke stijl banken jou het meest aanspreken!

Stap 4: ga proefzitten
Om te weten wat voor soort vering, kussens en materiaal je fijn vindt kun je het beste gaan proefzitten. Bijvoorbeeld bij een woonwinkel waar je al een paar mooie banken hebt gezien. Zij kunnen je adviseren over het zitcomfort en de eigenschappen van het materiaal. Liever online bestellen? Dat kan daarna alsnog. Als je geen zin hebt om te gaan proefzitten vind je tegenwoordig gelukkig uitgebreide informatie online op basis waarvan je ook een slimme keuze kunt maken.

Stap 5:  volg je gevoel!
En dan is het zover: je moet een bank kiezen. In de voorgaande stappen ben je vooral rationeel te werk gegaan, maar nu is het tijd om je gevoel te volgen. Waarschijnlijk heb je inmiddels een selectie van banken die aan de belangrijkste voorwaarden voldoen, zoals het aantal zitplaatsen, het materiaal en de interieurstijl. Welke van deze banken zie jij al helemaal in jouw huis staan? Van welke bank krijg je kriebels in je buik bij het idee dat je er in alle rust een film op mag kijken? Dat is je bank. Go for it.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide