2265
Hoe creëer ik een industriële stijl in mijn interieur

Al een paar jaar is de industriële woontrend een van de meest populaire trends voor het interieur. Niet zo gek want een industriëel interieur is stoer en geeft een robuust karakter aan je interieur. Wil je een industriële look in jouw woning creëren maar weet je niet zo goed waar te beginnen? Wij geven je een aantal tips om een industriële sfeer in huis te brengen.

 

Stoere materialen
Een industrieel interieur kenmerkt zich vooral door het gebruik van stoere materialen. Dit zijn bijvoorbeeld metaal, beton, glas en staal. Je kunt deze materialen ook heel goed met elkaar combineren maar ze doen het ook goed bij de natuurlijke materialen zoals bij hout. Je kent ze wel, die industriele eettafels waar een houten tafelblad perfect gecombineerd is met stoere stalen poten of een onderstel van beton.

Verlichting
Echte industriele lampen zijn natuurlijk de stoere fabriekslampen. Supercool boven een grote eettafel of een hele grote in de hal. Voor wie wat minder ruimte heeft zijn er ook supergave industriele lampen op pootjes te krijgen voor naast de bank.

Minimalisme
Bij een industrieel interieur wordt ook vaak de term minimalisme genoemd. We hoeven ons interieur niet vol te zetten met allerlei accessoires, toeters en bellen. Juist door het rustig te houden zijn de items die in je interieur staan echte eyecatchers zoals bijvoorbeeld de verlichting of de stoelen om jouw industriele tafel.

Grijs en groen
Grijs en industrieel gaan hand in hand. Metaal, beton en staal zijn van nature al grijs getint en de kleur komt ook terug in bijvoorbeeld de vloer. Denk aan een grijze gietvloer of een donkere variant op de wand. Dat er weinig kleur in een industrieel interieur voorkomt wil niet zeggen dat je geen kleur hoeft te gebruiken. Wat dacht je bijvoorbeeld van groen. In diverse tinten, bijvoorbeeld een grote groene plant of 1 deur schilderen in een groene knalkleur.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide