562
Haal de sfeerbepaler in je huis met een nieuwe tafel

Eerlijk is eerlijk, we kijken soms met zijn allen jaloersmakend naar de reclames waarin hele gezinnen gezellig aan tafel zitten te dineren. Allemaal in harmonie én zonder kliederen. Nu kunnen we dit niet allemaal voor je oplossen, maar wel voor een deel. Wij kwamen er namelijk onlangs achter, dat de vorm van je tafel daadwerkelijk effect heeft op de situatie aan tafel. Hoe dit werkt? Wij leggen het je uit in deze woonhack van de week!

Rond het af

De trend van afgelopen jaren was dat tafels bijna altijd langwerpig waren. Vaak met aan beide zijden minsten drie stoelen. Heel mooi, zeker wanneer je voor bijvoorbeeld een robuuste houten optie gaat of juist een strak design item van glas. Maar echt gezellig? Mwoah.. Uit onderzoek is ook gebleken dat mensen die aan tafel aan een uiteinde zitten, zich minder betrokken voelen en tevens minder gehoord. Iets wat er tijdens een gesprek voor kan zorgen dat er argwaan en een ongelijke sfeer ontstaat. Dit komt onbewust ter tafel tijdens een gesprek. Bij een ronde eettafel heb je dat effect niet, en is iedereen (in ieder geval aan tafel) gelijk.

Vaste tafelschikking

Binnen een gezin zien wij vaak dat er een standaard verdeling van plaatsen is. Wanneer iemand altijd aan het hoofd zit, heeft dit effect op de sfeer. Nu wil het geluk dat de ronde tafel weer helemaal hot is. Dit is dan ook een aanrader om in huis te halen. Niet alleen voor de stijl, maar ook voor de sfeer. Een perfect argument toch? Mocht jouw keuken of eetkamer niet gebouwd zijn voor een ronde tafel, overweeg dan voor ovaal te gaan. Nét niet de voordelen van helemaal rond, maar wel vele malen gezelliger dan een ovalen versie.

Inpage_banner_Wonenonline_2023_1.png

Geef het een andere vorm

Kortom, is de sfeer bij jullie aan tafel niet altijd top? Wordt er nogal door elkaar heen geschreeuwd en komt dat wellicht omdat mensen graag aandacht willen? Dan is het aan te raden eens te kijken naar een andere vorm van de tafel. Hiermee geef je iedereen een gelijkwaardige plek aan tafel. Wil je helemaal volgens de laatste trends ‘s avonds aan het diner schuiven? Kijk dan eens naar de achthoekige, retro variant. Helemaal terug en wie houdt er niet van; de heerlijke 80’s vibe!

Lees ook:

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners