1451
Geld besparen en tóch een mooie woonkamer inrichten? Zo lukt dat!
Gepubliceerd: 04-01-2022 Laatste update: 10-05-2022

Het is uiteraard fijn als je interieur er goed uitziet. Met name aan de inrichting van de woonkamer hechten we belang: hier zijn we het vaakst te vinden, en komt ook de meeste visite over de vloer. Wil je een stijlvolle woonkamer inrichten, maar toch hier en daar slimme keuzes maken door te besparen? Dat kan zeker! Lees verder voor handige tips.

Meubels in de outlet kopen

Meubels vormen vaak wel de grootste kostenpost in het interieur. Toch is het wel een prettig idee om goede meubels in huis te halen – daar ben je echt blij mee en doe je lang mee. Een ideale tip: haal meubels in de outlet! Als je dit een beetje nauwkeurig in de gaten houdt, kom je veel moois tegen. Neem nu een bankstel: zeker een belangrijk onderdeel in de woonkamer. Het liefst ga je voor een bank in een fraai design, zoals Leolux. Met de Leolux outlet haal je je favoriete bank met nog meer plezier naar de woonkamer toe. Je hebt een ruim aanbod om uit te kiezen in de Leolux outlet, want ieders smaak is immers weer anders.

inspiratiebrochures1.png

Meubels overnemen

Enerzijds wil je dus nieuwe spullen in de woonkamer hebben staan, die je bijvoorbeeld in de Leolux outlet vindt. Maar denk er ook eens over na: is het nodig om alles nieuw te kopen? Je kunt ook kosten besparen door een deel van een inrichting over te nemen, van familieleden of vrienden bijvoorbeeld. Het is toch wel regelmatig het geval dat interieurs worden uitgezocht en opgeruimd. Heb je het hier toevallig over met een kennis? Trek de stoute schoenen aan, en vraag of je eens mag komen kijken of er iets tussen zit wat je mooi vindt. Andersom kun je natuurlijk ook aanbieden dat hij of zij iets uit jouw interieur mag kiezen. Dat vormt een leuke ruil! 

Tweedehands winkelen

Zie je het niet zitten om aan iemand in je omgeving te vragen of je iets kunt overnemen? Dan is er nog een ander alternatief waarbij je afwijkt van het kopen van nieuwe spullen: ga voor tweedehands spullen. Van meubels tot accessoires, je kunt vrijwel alles voor het interieur tweedehands kopen. In kringloopwinkels, op rommelmarkten of online via bijvoorbeeld Marktplaats. Tweedehands meubels kopen is ook nog eens een leuke hobby, zeker als je van rondneuzen houdt. Dit vormt voor veel mensen een extra reden om hiermee aan de slag te gaan.

Make-over van je bestaande spullen

Na verloop van tijd ben je uitgekeken op de huidige spullen in je interieur. Dat is hartstikke logisch: hoe langer je het hebt staan, hoe minder speciaal het voor je wordt. Gelukkig kan het al veel schelen als je je bestaande spullen een (kleine) make-over geeft. Leg eens wat andere sierkussens in de bank, verf je kast, zorg voor nieuwe bekleding op je stoelen – om maar wat ideeën te geven. Zo kun je er gewoon weer even mee door!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide