2418
Fatboy Marimekko

Geïnspireerd door de alternatieve "met bonen of stro gevulde zakken" uit het verleden, ontwierp Jukka Setälä in 1998 de fatboy als de nieuwe manier van zitten van de 21ste eeuw! De fatboy heeft inmiddels door de onuitputtelijke gebruiksmogelijkheden in veel woon-, werk- en slaapkamers een plaats verworven. Als loungezak voor studentenkamers, ontspanningsplek op kantoor, relaxkussen voor kinderen, een extra bed voor onverwachte gasten of zelfs als slaapplaats voor de hond.

Het merk fatboy staat onmiskenbaar voor kwaliteit en originaliteit. Marimekko is een leidend Fins textiel- en kledingbedrijf waar een sterk en onderscheidend design onlosmakelijk verbonden is met haar filosofie. De basis van marimekko ligt in het gegeven dat design geïnspireerd is op het mooie leven van alledag. Het is daarom niet vreemd dat fatboy en marimekko een samenwerking zijn aangegaan. Fatboy the original is vanaf nu ook verkrijgbaar in twee marimekko dessins: unikko en kaivo. Unikko Ontwerpster Maija Isola verraste in 1964 de oprichter van marimekko met een aantal exorbitante bloempatronen, één daarvan is unikko.

Toen Maija Isola een emmer in een put gooide, zag ze hoe er zich gerimpelde cirkels vormden op het wateroppervlak. Dit inspireerde haar voor het kaivo patroon.

De grote afmeting (140 x 180 cm) van de fatboy marimekko biedt volop ruimte om in weg te zakken en weg te dromen. De fatboy is gemaakt van praktisch en gemakkelijk te reinigen nylon materiaal met een speciale water- en vuilafstotende coating. Afnemen met een vochtige doek is voldoende om de fatboy er weer als nieuw uit te laten zien. De adviesverkoopprijs van de fatboy marimekko modellen bedraagt € 249,00.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners