3181
Eetkamerstoelen: dit zijn de mooiste kleur combinaties
Gepubliceerd: 14-12-2020 Laatste update: 10-10-2022

Tegenwoordig zie je het steeds vaker, eetkamerstoelen die in diverse kleuren, stoffenen uitvoeringen zorgvuldig zijn gemixt en gematcht. Of je nu een statement wilt maken of een speels karakter wilt toevoegen, hieronder stellen we de mooiste combinaties aan je voor om van je eethoek hét middelpunt van het huis te maken.

Goede balans

goossens-02.png

Spelen met kleuren is ontzettend leuk, maar het moet uiteindelijk wel een mooi geheel worden. Let er daarom op welke kleuren je samen combineert. Wij zetten een aantal prachtige combi’s voor je op een rijtje:

WIN-VLOERKLEED.png

  • Pastelkleuren zoals roze en lichtgroen passen perfect bij elkaar.
  • Combineer je zwarte eetkamerstoelen eens met okergeel (goudkleurig) en grijs (zilver). Je zal verbaasd staan van het chique effect!
  • Grijs en roze is een klassieke combinatie met een lieflijk, vrouwelijke uitstraling.
  • Ben je fan van een industriële look? Aardse kleuren zoals groen en cognac vormen samen ook een prachtige match.
  • Wil je toch gaan voor een gedurfde aanpak? Zorg dan dat elke stoel een andere kleur heeft. Zwarte eetkamerstoelen matchen bijvoorbeeld goed met grijs, groen en blauw.

Is color matching toch niet helemaal je ding? Speel dan op safe en wissel af qua uitvoering, bijvoorbeeld door afwisselend stoelen met armleuning en zonder armleuning naast elkaar te plaatsen.

Ronde vormen in jouw eethoek

Blog-header-minimakeover-mobile.jpg

De eethoek is de perfecte plek om te spelen met vormen, ronde vormen komen hier goed tot hun recht. Eetkamerstoelen met ronde vormen zorgen namelijk voor een zachte uitstraling en passen zowel in een landelijk als in een modern interieur.

Heb je geen grote eethoek? Combineer de stoelen dan met een ronde eettafel, zo kan iedereen elkaar aankijken, dat zorgt voor een fijne sfeer en is ideaal voor spelletjesavonden.

Ton sur ton effect

Is er een kleur die je écht graag zou willen toepassen in jouw eethoek? Kies er dan voor een ton sur ton effect. Dit betekent dat je een kleurenpalet kiest dat bestaat uit één basiskleur, die je toepast in verschillende tinten.In plaats van diversiteit in kleur, richt je je hierbij op het toepassen van verschillende materialen zoals velvet eetkamerstoelen, ribstof of een fijngeweven stof om een mooi contrast te creëren. Ton sur ton kan je bij elke kleur toepassen en eventueel kan je een andere kleur op een speelse wijze toevoegen als eyecatching detail. Hierbij kan je dus alsnogkiezen voor één of twee eetkamerstoelen in een andere kleur. Zo creëer je een eethoek met de wow factor.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide