3813
Kleine woonkamer inrichten
Gepubliceerd: 23-08-2017 Laatste update: 02-09-2020

Ga je binnenkort van een grote (eengezins) woning naar een klein appartement verhuizen omdat de kinderen uitgevlogen zijn? Of ga je studeren en voor het eerst op jezelf wonen? Met andere woorden….sta je op het punt om een relatief kleine woonkamer in te richten? Dan heb je misschien iets aan deze tips!

Hoe kun je een kleine kamer groter laten lijken?
Een kleine woonkamer inrichten is meer pas- en meetwerk maar met een goede voorbereiding kun jij ook je kleine woonkamer groter laten lijken. In de loop der tijd verzamelen we van alles en komt er steeds meer in huis. Zet je accessoires als groep bij elkaar en niet verspreid door de kamer. Zo blijft het rustig en overzichtelijk en is er eenheid in je (kleine) woonkamer.

Zitten er nissen in je woning waar je weinig mee doet? Gebruik ze om inbouwkasten te maken, en ga de hoogte in. Krukjes kun je stapelen voor als er visite komt en een (oude) kist kun je gebruiken voor boeken. Voordat je begint ga je opruimen en gooi of geef je alles weg wat je niet meer gebruikt. Een vol huis lijkt kleiner.

inspiratiebrochures1.png

De-kist-dient-als-opbergruimte-en-salontafel.jpg

De kist dient als opbergruimte en salontafel.

Je denkt misschien dat kleine meubels beter passen in een kleine ruimte maar dat is niet helemaal waar. Met bijvoorbeeld een grote loungebank of hoekbank, of één groot schilderij ziet de kamer er een stuk minder vol uit dan met meerdere kleine meubels.

Met-een-groot-zitmeubel-oogt-een-woonkamer-ruimtelijk.jpg

Met één groot zitmeubel oogt een woonkamer ruimtelijk dan met meerdere kleine zitmeubels. 

Lichtinval en kleurgebruik
Voor het inrichten van een kleine woonkamer houd je rekening met de lichtinval. Des te meer licht de ruimte binnenkomt des te groter de kamer lijkt! Een vergelijkbaar effect kun je creëren door lichte kleuren te verwerken in je interieur. Verf de wanden in een (off)white en kies voor een lichte vloer. Wil je een accentkleur, voeg deze dan in bescheiden vorm toe. De aandacht leidt anders af en dat gaat ten koste van de rust.

Een-lichte-wand-gecombineerd-met-een-lichte-vloer.jpg

Een lichte wand gecombineerd met een lichte vloer creëert een ruimtelijk effect.

Spanning in de kamer creëer je door te spelen met matte en glanzende materialen en verschillende structuren. Mooie materialen hiervoor zijn wol, hout- onbehandeld-, riet en linnen. Dit is een trend  in 2017 die we veel zien. Hou het in één zelfde kleurenpallet, je hoeft dan niet bang te zijn dat het saai wordt.

Zitmeubels met hoge poten
Je huis lijkt ook groter door meubels op pootjes te kiezen. Dat staat ruimtelijker omdat je er onderdoor kunt kijken. De Cesano bank is een goed voorbeeld van een sofa die dankzij zijn hoge aluminium pootjes een ruimtelijk gevoel geeft aan je woonkamer. Een aanrader dus voor als je een kleine woonkamer gaat inrichten!

De-Cesano-loungebank--heeft-hoge-pootjes.jpg

De Cesano loungebank  heeft hoge pootjes waar je onderdoor kunt kijken. 

In een smalle woonkamer is een hoekbank vaak te groot. Een sofa of loungebank is dan een betere optie. Heeft een sofa jouw voorkeur dan is de Sixties bank een leuk model voor een smalle woonkamer. Hoge houten pootjes met een knipoog naar (de naam zegt het al) de jaren 60. 

De-Sixties-sofa-heeft-hoge,-houten-pootjes.jpg

De Sixties sofa heeft hoge, houten pootjes en is gebaseerd op de jaren 60 banken.

Brede collectie
UrbanSofa heeft een brede collectie van landelijke en industriële banken, leverbaar als sofa, loungebank en hoekbank.  Daarnaast kun je ook zelf je bank samenstellen door verschillende elementen te combineren, ideaal bij het inrichten van een kleine of smalle woonkamer.Hopelijk helpen deze tips bij het inrichten van jouw perfecte leefruimte!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide