655
Een happy tafel: zo verzorg je je boomstamtafel als een pro
Gepubliceerd: 27-10-2023

Stel je voor: je hebt net die geweldige boomstamtafel in huis gehaald. De textuur, de nerven, de pure authenticiteit van het hout - je bent er helemaal weg van. Maar dan komt het besef. Dit stuk natuur in je woonkamer verdient ook een beetje liefde en zorg. Voel je de druk al? Geen zorgen, houtolie komt als een ware superheld om de hoek kijken!

Van 'raw' naar 'ravishing': de voorbereidingsfase

Oké, voordat je je nieuwe beste vriend, de houtolie, introduceert aan je boomstamtafel, moet de tafel zelf in topvorm zijn. Pak een zachte, licht vochtige doek en veeg alle stof, kruimels en eventuele koffievlekken weg. Een schoon oppervlak is als een blanco canvas voor een kunstenaar. Als je tafel al een oude laag olie of lak heeft, pak dan wat schuurpapier en schuur de boel een beetje op. Zo wordt je tafel ontvankelijker voor zijn nieuwe vloeibare vriend.

Olie, olie en nog eens olie: de toepassing

Let op bij het boomstamtafel behandelen: olie is geweldig, maar in dit geval is meer niet altijd beter. Een overdosis olie en je tafel wordt een plakkerige puinhoop. We willen een mooie, glanzende tafel, niet een vliegenvanger! Dus, handschoenen aan en ga met een kwast aan de slag. Zorg ervoor dat je de olie gelijkmatig aanbrengt en volg de instructies op de verpakking alsof het een heilig geschrift is.

inspiratiebrochures1.png

De geheimen van het vak

Zin in wat inside-tips? Natuurlijk, hier komen ze:

  • Een proeflapje is je nieuwe beste vriend. Test de olie op een klein, onopvallend stukje van de tafel.
  • De olie heeft tijd nodig om te drogen. Wees geduldig; je kunt ondertussen die spannende serie kijken die je altijd al wilde zien.
  • Voor een optimale bescherming breng je zoveel lagen olie aan tot het hout niets meer opneemt.
  • Ventilatie is koning. Zorg voor voldoende frisse lucht, zodat de olie sneller droogt en je minder lang in de 'klusgeur' hoeft te zitten.

Hongerig naar meer? Bekijk dan hier nog meer tips en trucs om alle mogelijke problemen te voorkomen en je boomstamtafel in topconditie te houden.

Maak kennis met deCokerije: een tikkeltje anders

Oké, je hebt olie nodig, maar niet zomaar olie. Als je een toegewijde tafelouder wilt zijn, dan is deCokerije het merk voor jou. In tegenstelling tot veel andere merken die 'gebaseerd' zijn op natuurlijke ingrediënten, zijn de producten van deCokerije daadwerkelijk volledig natuurlijk. Geen vage oplosmiddelen, geen half werk. Hun producten zijn zo puur dat je letterlijk krijgt wat je ziet: een liter olie is een echte liter olie, niet een mix van 70% oplosmiddel en een beetje olie. En weet je wat nog beter is? Hun olie is eenvoudig aan te brengen. Dus minder kans op geklieder, meer kans op een prachtig eindresultaat.

Dus daar heb je het, het grote avontuur van het onderhouden van je boomstamtafel. Trek die handschoenen aan, schenk jezelf iets lekkers in, zet je favoriete afspeellijst op en maak er een gezellig onderhoudsfeestje van! Je tafel zal je dankbaar zijn, en jij geniet nog jarenlang van dit mooie stukje natuur in je huis.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide