1381
De kracht van betonnen meubels

Beton: je ziet het steeds meer terugkomen in de interieurs van nu. Beton is sterk, duurzaam en stijlvol. Het is niet lang geleden dat beton een saai en kil imago had; nu kenmerkt het zowel de industriële als moderne woonstijl! Benieuwd wat betonnen meubels voor jouw interieur kunnen doen? 

 

Binnen of buiten
Beton kan op veel manieren in je interieur worden verwerkt. Zo bestaan er industriële tafels van beton en metaal, of kun je kiezen voor een betonnen aanrechtblad. Dit oersterke materiaal geeft je interieur een robuuste uitstraling en gaat bovendien heerlijk lang mee. Daarom is beton niet alleen geschikt voor gebruik binnenshuis; betonnen meubels doen het ook fantastisch in de tuin! Denk aan een mooie tuinbank voor jou en je gasten, of een luxe fauteuil waarin je zachte kussens legt. 

Inpage_banner_Wonenonline_2023_1.png

Beton met een jasje…
Vind je de grijze tint van beton niet sfeervol, maar spreekt de kracht van het materiaal je wel aan? Laat je dan eens verrassen door de combinatie van beton & kunst! Zo werkt het bedrijf Luc4me samen met een professionele graffitikunstenaar en een mozaïekspecialist: het resultaat is verbluffend. Een betonnen bank bedekt met mozaïeken rozen, of een tuinbank met een prachtige onderwaterwereld erop gespoten. Bewerkte betonnen meubels geven je tuin, of bijvoorbeeld de entree naar je kantoor, een uniek karakter. 

…of in een mix van materialen
Beton gaat heel goed samen met andere materialen. In de industriële woonstijl vind je bijvoorbeeld vaak een mix van beton met metaal of hout, omdat dit grijze goedje een robuuste en stoere uitstraling heeft. Beton kan ook een heel mooi strak design hebben, en dat maakt het een aanwinst voor de moderne woonstijl. Het geeft net even dat tintje ‘stoer’ aan een verder strak en vlekkeloos interieur! 

Groots of klein
Omdat beton zo goed te bewerken valt kom je het tegen in allerlei varianten. Je kunt kiezen voor grootse betonnen meubels, of juist voor kleine accenten van beton. Een combinatie is vaak het beste! Zet bijvoorbeeld een betonnen bank in de tuin, met op het terras een stel bijpassende plantenpotten. Of combineer je betonnen tafelblad met een rijtje betonnen theelichthouders op het dressoir. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners