1413
Comfortabele stoelen en barkrukken voor in de woonkamer
Gepubliceerd: 11-11-2020 Laatste update: 08-10-2021

Een woonkamer inrichten, het kan best spannend zijn. Niet alleen moet alles dat in de woonkamer gezet wordt mooi zijn en bij elkaar passen, het moet ook comfortabel zijn. En dan bedoelen we vooral de stoelen of eventuele barkrukken in de woonkamer. Er zijn de typische eetkamerstoelen die iedereen nodig heeft om aan tafel te kunnen eten, maar er zijn ook de barkrukken die een interieur net dat tikkeltje meer geven. Of wat denk je van andere stoelen zoals fauteuils?

Eetkamerstoelen

Eetkamerstoelen, ze zijn ontworpen om aangenaam in te kunnen zitten wanneer je aan tafel aan het eten bent. Dit soort stoelen moet natuurlijk ook wel aangenaam zitten, maar het is vooral belangrijk dat je let op de grootte van de stoelen en dat ze onder de eettafel passen. Belangrijk bij het aankopen van dit soort stoelen, is dat je goed de hoogte van de onderkant van het tafelblad opmeet. Verder moet je weten hoeveel eetkamerstoelen je aan de eettafel kan plaatsen, natuurlijk. Er zijn eetkamerstoelen die zacht zitten en dat is vooral ideaal wanneer je veel etentjes geeft of wanneer je graag lang en uitgebreid tafelt. Wanneer je echt comfortabele stoelen wil om langer in te zitten, moet je eerder naar woonkamerstoelen kijken.

Woonkamerstoelen

Woonkamerstoelen zijn het soort stoelen dat gewoon in de woonkamer gezet wordt en vooral gebruikt wordt om te lezen. Denk maar aan fauteuils en zitstoelen. Een fauteuil is een woonkamerstoel die heerlijk zit en waar je echt zalig in kan ontspannen. Het is eigenlijk een soort luxestoel die je ook nog eens in de relaxversie hebt. Deze is dan te verstellen in meerdere posities. Dit soort stoelen staat mooi in een interieur als blikvanger. Ze worden verkocht in stof en leer en in allerlei kleuren, wat het moeilijk kiezen kan maken.

Barkrukken steeds populairder

De barkrukken worden de dag van vandaag steeds vaker verkocht. En daar is een simpele, maar verklaarbare reden voor. Omdat je in woningen of appartementen steeds meer keukeneilanden terugvindt. En laat een barkruk nu net ideaal zijn om aan een keukeneiland extra zitplaatsen te creëren. Je hebt ze ook in allerlei modellen, kleuren en materialen, maar hetgeen dat echt belangrijk is bij barkrukken, is de hoogte. Een barkruk mag niet te hoog zijn, anders kan je met de benen gekneld zitten aan het keukeneiland. Maar barkrukken mogen ook weer niet te laag zijn, anders zitten ze niet comfortabel. De ideale oplossing? Verstelbare barkrukken!

Verstelbare barkrukken

Een verstelbare barkruk is de ideale oplossing wanneer je niet goed weet welke hoogte de barkrukken moeten hebben. Maar toch heeft een verstelbare barkruk ook nog andere voordelen. Lees ze hier:

  • Mensen die verschillende lengtes hebben, kunnen toch nog altijd een gesprek op ooghoogte met elkaar aangaan.
  • Een verstelbare barkruk die een gasveer heeft, veert een beetje als je erop gaat zitten en ook wanneer je terug recht staat. Veel mensen vinden dit comfortabel.
  • Mensen van verschillende groottes en omvang kunnen gebruik maken van de verstelbare barkrukken.

Kortom, met een barkruk die verstelbaar is, nodig jij eender wie uit aan jouw kookeiland voor een heerlijke maaltijd!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide