1127
Rocking Chair!
Gepubliceerd: 17-09-2014 Laatste update: 07-05-2017

Schommelstoelen zijn al jarenlang populair in Nederland. Heerlijk schommelen in de tuin in een schommelbank aan een boom, schommelen in een stoel in de woonkamer bij de open haard of de baby de fles geven in een schommelstoel in de nieuwe kinderkamer. Kortom, schommelen in een Rocking Chair is fijn en daar houden we van.

De verschillende schommelstoelen

Schommelstoelen zijn verkrijgbaar in allerlei vormen en maten. De ouderwetse houten schommelstoel die we vaker op de rommelmarkt zien, de nieuwe houten schommelstoel die we in woonwinkels zien staan of de Rocking Chair van Charles en Ray Eames. De naam zegt je waarschijnlijk niets, maar zodra je de stoel ziet weet je waar we het over hebben.

De Rocking Chair van Eames, ook wel de RAR genoemd, is onwijs populair en gewild in allerlei interieurs en verschillende ruimtes. We zien de witte Rocking Chair terugkomen in Scandinavische interieurs zoals bijvoorbeeld in de woonkamer of slaapkamer, maar ook in een kinderkamer is de blauwe Rocking Chair of rode Rocking Chair ontzettend populair.

De ontwerpers van de Rocking Chair

De stoel is een ontwerp van Charles en Ray Eames, een koppel die de meest fantastische meubels hebben ontworpen. De Rocking Chair kwam in 1956 op de markt en is sindsdien onmisbaar geworden. Het tijdloze design van de Rocking Chair is al jaren populair en zal zeker nog tientallen jaren meegaan. Misschien nog wel veel langer.

De Rocking Chair in een interieur

De Rocking Chair komt heel goed tot zijn recht in verschillende interieurs. Zo is de Rocking Chair erg leuk in een kinderkamer om een boekje te lezen met kinderen maar ook te voeden wanneer ze nog erg klein zijn. Door het minimalistische design van de Rocking Chair kun je de stoel in vrijwel elk interieur plaatsen. Combineer de stoel met een leuke comfortabele zitbank in de woonkamer, een mooi en kleurrijk tapijt of juist een interieur met neutrale kleuren waarin je een kleurrijke Rocking Chair plaatst die als eye-catcher de ruimte vult.

Er zijn allerlei leuke ideeën te vinden en te bedenken hoe je de Rocking Chair in een interieur combineert. Zelfs je huidige interieur kan perfect zijn als combinatie met de Rocking Chair.

Kijk op www.designerchairs24.com voor meer leuke Rocking Chairs.


Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide