1213
Aan de hand van deze tips kies je de juiste bank
Gepubliceerd: 23-12-2020

Een keer in de zoveel tijd is het weer zo ver; een nieuw interieur. Gelukkig hoef je niet alles te veranderen om je huis weer nieuw te laten lijken, verf een muur een andere kleur, wissel wat accessoires om en schaf een paar nieuwe meubels aan. Het belangrijkste meubel om nieuw aan te schaffen is dan toch wel de bank, een bank is vaak de eyecatcher in de woonkamer. Maar dan is het wel zo prettig dat je de juiste bank uit kiest. Aan de hand van deze tips moet dat zeker goed komen!

 


1. Het formaat van de bank

Het eerste punt waar we het over gaan hebben is het formaat van de bank. Dit is dan ook gelijk het meest belangrijke punt. Je wilt namelijk niet dat de bank de groot- of te klein oogt in de ruimte. Door een te grote bank oogt de ruimte zeer klein, maar als de bank te klein is kloppen de verhoudingen niet en dat ziet er ook gek uit. Het eerste wat je dus moet doen is de ruimte op meten en de plek waar de bank komt. schrijf de minimale maten en de maximale maten op, zodat je weet hoe groot de bank ongeveer kan worden

WIN-VLOERKLEED.png

2. Soort bank

Als je de maat van de bank weet, is het tijd om de soort bank te kiezen. Dit zijn de banken waar je uit kan kiezen; loungebanken, een hoekbanken,  3-zits, 4-zits, 2-zits, chaise longue, loveseat of een slaapbank.

3. Het comfort van de bank

Nu je de maten weet van de bank en welke bank het moet worden is het tijd om op pad te gaan. De maat is namelijk net zo belangrijk als het comfort van de bank. Voor iedereen verschilt het zitcomfort, dus als samenwoont is het verstandig om met je partner op pad te gaan. Het belangrijkste is dat de bank tot aan je knieholtes komt, uiteindelijk gaat dit namelijk irriteren, als dit niet het geval is. De rest is smaak gebonden, wil je een harde zit of juist een zachte zit? Wil je een rechte leuning? Of juist iets langer?

4. De stof

Bij de meeste banken komt een stoffenpallet, waardoor je de bak helemaal eigen kan maken. Dit is dan ook wel zo prettig, vooral als je een bank hebt gevonden die fijn zit, en de perfecte maat heeft. Maar niet de kleur die je graag wilt. Vraag dan altijd even aan een van de medewerkers welke stoffen nog meer mogelijk zijn voor de bank. Vaak komen ze met veel meer mogelijkheden.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide