2529
5 INSPIRATIE TIPS OVER HOE JE EEN OPEN KAST INRICHT
Gepubliceerd: 26-03-2021 Laatste update: 06-06-2022

Een open kast ziet er fraai uit, maar hoe organiseer je deze? Als er te veel spullen in de kast staan, oogt het snel erg rommelig en als de kast leeg staat lijkt het alsof er nog wat aan gedaan moet worden. Gelukkig zijn er genoeg manieren om een goede balans te creëren in een open kast. Lees in dit artikel 5 inspiratie tips over hoe jij een open kast zou kunnen inrichten.  

Tip 1: Creëer rust

Zorg voor rust. Heb je bijvoorbeeld meerdere items in verschillende maten? Zet de items van groot naar klein neer of zet dezelfde maten bij elkaar. Verder adviseren wij om niet te veel kleine items neer te zetten aangezien dit erg rommelig kan ogen. Probeer voor regelmaat te zorgen door te groeperen, zodat je lekker op de bank kan zitten.

Tip 2: Kies de juiste kleuren

Kleur is een erg belangrijk onderdeel bij het creëren van een mooie open kast. De kleurenkeuze hangt natuurlijk helemaal af van de kleuren in je huis en van je persoonlijke smaak. Vaak wordt er gekozen voor één of twee primaire kleuren voor de open kast in combinatie met opvallende kleuren omtrent de items die in de kast worden gezet. Dit zorgt ervoor dat jouw open kast echt een eyecatcher wordt.

inspiratiebrochures1.png

Tip 3:Dozen, manden en stijlvolle items

Dozen en manden zorgen voor extra opbergruimte en het ziet er ook erg stijlvol uit. Hiernaast zou je items kunnen plaatsen zoals een stijlvolle spiegel, een mooie design vaas,of als kers op de taart, een Home Cinema Systeem voor naast de open kast.

Tip 4: Haal meer groen in huis!

Je kan niet genoeg planten in huis halen! Het staat overal mooi en ook in een open kast. Zet hier en daar een plantje neer voor meer levendigheid. Voor wie niet houdt van kleinedecoraties, zou je ook kunnen gaan voor een paar grote kamerplanten.Wist je dat planten ook zorgen voor een betere luchtkwaliteit, minder stress, en een betere concentratie?

Tip 5: Kunst

Zorg voor een nog spectaculairdere kast door kunst eraan toe te voegen. Zet bijvoorbeeld een kleurrijk beeld neer, plaats fotokunst in de kast of hang een schilderij op om de show te stelen. Wist je trouwens dat er tegenwoordig Samsung televisies zijn die fungeren als een schilderij wanneer ze uitstaan? Dit zou ook een mogelijkheid kunnen zijn voor boven de open kast.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide