Woontrends voor het komende jaar worden altijd in het najaar bekend gemaakt. Op de woonbeurzen in de Oktober Woonmaand worden de nieuwste interieur- en verfkleuren en trends op het gebied van interieurstyling gepresenteerd. We zien dat duurzaamheid steeds belangrijker wordt in het hedendaagse interieur. Ook krijgt slimme apparatuur een prominentere rol in huis. Maar trends of niet, als er een meubelstuk is dat moeiteloos past in of zich aanpast aan die trends, dan is het wel de kuipstoel. 

Ben je een echte verzamelaar of gewoon dol op het uistallen van je mooiste spulletjes dan is een vitrinekast echt iets voor jou! Een vitrinekast is een kast met glazen deurtjes zodat je de inhoud van de kast goed kunt aanschouwen. Het fijne aan de glazen deurtjes is dat je niet om de haverklap met de stofdoek in de weer hoeft. Zeker als je hem vol zet met kleine prullaria is dat een geruststellende gedachte.

Wij kunnen er maar geen genoeg van krijgen! De industriële woontrend. Al een paar jaar lang niet meer weg te denken en wat ons betreft blijft hij nog wel eventjes aan. Het leuke aan deze trend is dat je met kleine aanpassingen in je interieur al snel een industrieël tintje kan geven aan je keuken, woon of slaapkamer. Wij geven je een paar tips.

Ben jij op zoek naar wat wooninspiratie voor het inrichten van jouw (nieuwe) woonkamer en houd je van een modern interieur? Lees dan snel verder. Wij namen een kijkje bij Meubelcity.nl en vonden hier een paar stoere eyecatchers die we graag met je delen.

Al enige jaren is de industriele woontrend niet meer weg te denken als we het over de actuele woontrends hebben . Niet zo gek eigelijk want het is een superstoere trend en kan heel gemakkelijk gecombineerd worden met wat zachtere materialen. Een van de materialen die we terug zien in de industriele woontrend is staal.

IKEA introduceert producten die zorgen voor een theatraal en bloemrijk najaar. De nieuwe items combineren functionaliteit met een glimlach – van aristocratische katten aan de muur tot handige opbergoplossingen van duurzaam hout. Romantische kroonluchters, monochrome tapijten en stoffen en items met kleurrijke bloemenprints brengen sfeer in huis tijdens de donkere maanden. De nieuwe producten zijn vanaf oktober verkrijgbaar bij IKEA.

Eens in de zoveel jaar willen we weer eens wat anders in ons interieur. Waar we tussendoor nog wegkomen met het aanpassen van wat accessoires om een andere sfeer te creëren is het soms gewoon de hoogste tijd voor wat nieuws. Bijvoorbeeld als je gaat verhuizen naar een andere woning of omdat je huidige zitmeubel oud en versleten is.

Al een paar jaar is de industriële woontrend een van de meest populaire trends voor het interieur. Niet zo gek want een industriëel interieur is stoer en geeft een robuust karakter aan je interieur. Wil je een industriële look in jouw woning creëren maar weet je niet zo goed waar te beginnen? Wij geven je een aantal tips om een industriële sfeer in huis te brengen.

Een trend die al jaren voortduurt en voorlopig nog wel even zal aanhouden is de steigerhout trend. Niet zo gek eigenlijk ook want steigerhout heeft een natuurlijke stoere uitstraling en niet geheel onbelangrijk; steigerhout is heel goed betaalbaar. We zien daarom dat er steeds meer meubels van steigerhout worden gemaakt.