IKEA lanceert dit jaar Bring Back Friday als reactie op de populaire uitverkoop Black Friday. Met deze campagne wordt extra aandacht gevraagd voor de nieuwe Meubel inruilservice van de Zweedse woonwinkel. IKEA koopt meubels die nog in goede staat zijn van klanten terug voor een gereduceerd bedrag, om daar weer een nieuw thuis voor te vinden via de bekende Koopjeshoek. De Meubel inruilservice is vanaf nu beschikbaar in alle Nederlandse winkels en draagt bij aan de ambitie van IKEA om tegen 2030 circulair en klimaatpositief te zijn.

Veel mensen zijn van mening dat je meubels alleen in een winkel moet kopen. Je wilt die tafel of die kast toch eerst zien. En je wilt even kunnen zitten op een stoel of bank waar je je oog op hebt laten vallen. Misschien valt het wel tegen. Bij Solfelt weten ze wat de bezwaren zijn tegen online meubelshoppen. En toch kun je er een complete inrichting voor de woonkamer of de eethoek bestellen. En er zijn ook genoeg mensen die dat doen. Maar het kan gelukkig ook anders.

Het televisieseizoen is weer begonnen. In de donkere maanden genieten we thuis op de bank van films, series, sport en tv-programma’s. Misschien heb je al een prachtig beeldscherm en heb je een comfortabele bank. Maar heb je eraan gedacht dat een tv-meubel ook niet onbelangrijk is wanneer je het maximale kijkplezier nastreeft? Wij geven je vier zaken om op te letten.

Veel mensen vinden het leuk om nieuwe meubels te scoren. Gezellig door de verschillendemeubelboulevards struinen en je laten inspireren door diverse bladen en Pinterest. Ben jij op zoeknaar een nieuwe bank? Dit is natuurlijk geen dagelijkse bezigheid. De zoektocht naar een nieuwe bank brengt vele keuzes met zich mee. 

Het inrichten van je huis is voor velen een leuke uitdaging, maar het roept ook talloze vragen op. Een tegenvallend kleurtje op de muur is zo overgeschilderd, maar een groot meubel vervang je niet een, twee, drie. Het aanschaffen van meubelen vergt meer denkwerk, meer geld en ook meer overeenstemming als je niet de enige bent die iets over de inrichting te zeggen heeft. Naast budget en stijlovereenkomsten is ook de ruimte die je wilt inrichten doorslaggevend bij de keuze(s) die je wilt maken. Kortom, een huis inrichten is niet voor iedereen zo eenvoudig.

Wanneer u een massagestoel bij Rhodos Wellness koopt bent u verzekerd van een massagestoel waar u nog jaren plezier van zult hebben. Met topmerken als T-Chair en iRest heeft u gegarandeerd een stoel van hoogwaardige kwaliteit in huis, die u ook nog eens geheel naar uw eigen lengte en houding in kunt stellen. 

Bij een eetkamer inrichten komt meer kijken dan alleen een goede tafel en gave stoelen uitkiezen. Je wilt hier een plek van maken waar je samenkomt met je familie en vrienden. Een plek om gezellig samen te genieten. En misschien doet de eettafel ook meteen dienst als werk-, studeer- en knutseltafel?

IKEA lanceert TILLVERKA: een circulaire collectie viltproducten, gemaakt van restanten van Nederlands IKEA textiel. De collectie is geproduceerd door een lokale sociale onderneming: het Nederlandse i-did dat mensen in de bijstand helpt ontwikkelen door middel van coaching en begeleiding op de werkvloer. TILLVERKA is de eerste IKEA collectie wereldwijd die bestaat uit gerecycled vilt afkomstig van eigen resttextiel. De samenwerking resulteerde in een collectie van opvouwbare dozen, kussenovertrekken en de bekende FRAKTA tas. De collectie is vanaf juli 2020 exclusief verkrijgbaar in de Nederlandse IKEA winkels.

IKEA laat met de nieuwe OMTÄNKSAM producten zien dat stijl en ergonomisch design heel goed te combineren zijn. Samen met ergonomen, fysiotherapeuten en onderzoekers in de zorgsector ontwikkelde IKEA een collectie die het dagelijks leven thuis een beetje makkelijker, comfortabeler en veiliger maakt. De producten van OMTÄNKSAM - Zweeds voor zorgzaam - zijn er voor de momenten waarop je thuis wat extra hulp kan gebruiken. De nieuwe OMTÄNKSAM producten zijn vanaf mei verkrijgbaar bij IKEA.