IKEA lanceert TILLVERKA: een circulaire collectie viltproducten, gemaakt van restanten van Nederlands IKEA textiel. De collectie is geproduceerd door een lokale sociale onderneming: het Nederlandse i-did dat mensen in de bijstand helpt ontwikkelen door middel van coaching en begeleiding op de werkvloer. TILLVERKA is de eerste IKEA collectie wereldwijd die bestaat uit gerecycled vilt afkomstig van eigen resttextiel. De samenwerking resulteerde in een collectie van opvouwbare dozen, kussenovertrekken en de bekende FRAKTA tas. De collectie is vanaf juli 2020 exclusief verkrijgbaar in de Nederlandse IKEA winkels.

IKEA laat met de nieuwe OMTÄNKSAM producten zien dat stijl en ergonomisch design heel goed te combineren zijn. Samen met ergonomen, fysiotherapeuten en onderzoekers in de zorgsector ontwikkelde IKEA een collectie die het dagelijks leven thuis een beetje makkelijker, comfortabeler en veiliger maakt. De producten van OMTÄNKSAM - Zweeds voor zorgzaam - zijn er voor de momenten waarop je thuis wat extra hulp kan gebruiken. De nieuwe OMTÄNKSAM producten zijn vanaf mei verkrijgbaar bij IKEA.

Op zoek naar een nieuwe bank voor in je woonkamer? Kijk in dat geval naar de laatste trends op het gebied van banken. Ga je voor een hoekbank met een stoffen bekleding, of kies je voor een rechte bank met een lederen bekleding? Dit artikel zet de trends van dit moment voor je op een rijtje. Het maakt het makkelijker om tot een weldoordachte keuze te komen bij het kopen van een nieuwe bank! 

Richt jij je woning het liefste in met industriële en robuuste meubels? Droom jij weg als je zo’n authentieke New Yorkse loft in een woonmagazine ziet staan? Of mag je interieur wel wat stoerder? Dan hebben we goed nieuws, want we mogen een wooncheque ter waarde van maar liefst 750 euro weggeven die je kunt besteden bij Station7!

Hoe heerlijk: met een koel drankje in de hand en de zon op je gezicht heerlijk zweven in je tuin. Zweven? Ja, want in een hangstoel zweef je letterlijk de zomer door! Benieuwd welke hangstoelen hipper dan hip zijn en in welke woonstijl hangstoelen verkrijgbaar zijn? Wij vertellen je in dit artikel alles over hangstoelen.

Na een lange dag plof je natuurlijk het liefst op een heerlijk comfortabele bank neer. Tegelijkertijd is het fijn als deze bank een beetje mooi is en past bij de rest van het interieur. Een goede bank kiezen is zo makkelijk dus nog niet. Er zijn veel factoren die je in acht wilt nemen, wanneer je je zoektocht naar een nieuwe bank begint. Om je te helpen die perfecte bank in de wacht te slepen, zetten wij enkele tips voor je op een rij.

Als je thuiskomt na een lange dag werken, als je eindelijk aan dat goede boek kunt beginnen of juist je ochtend begint met een goede kop koffie – dan doe je dat op het lekkerste plekje in huis. Dat is voor heel veel mensen de fauteuil! Zo’n lekker luie stoel zorgt ervoor dat jij je echt thuis voelt en dat jij je lekker kunt ontspannen. Maar een goede fauteuil heeft nog meer voordelen die aantonen hoe belangrijk deze stoel is in je interieur. Wij vertellen je er alles over in dit artikel!

Tv-meubels zijn te verkrijgen in allerlei verschillenden soorten en maten. Een zwart tv-meubel staat in ieder interieur goed. Zwarte meubels zijn niet vanzelfsprekend. Je hebt ze in allerlei verschillende vormen. Welke tv-meubel is nou echt een eyecatcher? We gaan een aantal soorten meubels bij langs om te kijken welk tv-meubel het beste past in jouw interieur.

Interieur trends komen en gaan door de jaren heen. Diverse trends zijn waar te nemen op het gebied van verschillende stijlen in en om het huis,gebaseerd op de tijdgeest, maar ook op bijvoorbeeld de seizoenen. Naast verschillende stijlen en veranderingen in kleurgebruik zien we ook verschillende meubelstukken hun intrede maken.