7577
Little Greene’s ‘Blue’
Gepubliceerd: 04-09-2015

Een bondige collectie trendsettende verftinten en een complementerende 20e eeuwse behangcollectie. Het innovatieve Britse verfbedrijf, Little Greene, is opnieuw vooruitstrevend met ‘Blue’, haar meest recente, baanbrekende avontuur in verf en behang.

Na de zeer succesvolle kleurenkaart ‘Grey’ in 2013, brengt de, op fashion geïnspireerde, ‘Blue’ collectie de coolste look op de catwalk. Bestaande uit 21 verftinten, waarvan 17 nog niet eerder door Little Greene zijn uitgebracht, vertegenwoordigt ‘Blue’ blauw op zijn best. Het neemt de mythe, dat blauw een koude kleur is, weg. Het palet omvat een breed spectrum aan kleurtonen, van overtuigend indigo tot serene linnentinten. En dat is niet alles! Er is ook de verleidelijke ‘Ultra Blue’, een unieke gepigmenteerde kleur, die met de hand wordt gemengd in de Little Greene verffabriek en alleen beschikbaar zal zijn als limited edition verf.

Gelijktijdig met de nieuwe verfcollectie heeft Little Greene ook de nieuwe behangcollectie ‘20th Century Papers’ samengesteld. Deze bestaat uit de meest populaire ontwerpen uit drie voorgaande collecties: Retrospective Papers, Oriental Papers en ‘50 Line Papers. De kleurtinten van deze bestaande behangpatronen zijn harmonisch afgestemd op de nieuwe ‘Blue’ verfkleuren. Een nieuw jaren ‘50 ontwerp, ‘Zingara’, is aan de behangcollectie toegevoegd; een opvallende lijntekening van boten, die voor anker liggen. Dit ontwerp is een afgeleide van de John Line collectie uit het Whitworth archief.

inspiratiebrochures1.png

Het blauwe spectrum is enorm. De kleur is krachtig in zowel een klassieke als moderne setting, en in zowel uni als patroon. Als kleur is blauw vooral in het noordelijk halfrond geliefd, waar het licht het blauwe pigment versterkt. Blauwe kleuren staan erom bekend de concentratie te verhogen – oftewel, perfect om toe te passen in je volgende interieurontwerp. David Mottershead, Managing Director van Little Greene, is zeer verheugd met de nieuwe kleuren van het bedrijf: “Blauw is de rijkste kleur van alle kleuren en historisch gezien het duurst om te produceren. Blauwe verf was vroeger in de kunst enkel bestemd voor portretten van royalty, hoogwaardigheidsbekleders en religieuze figuren en nog steeds, tot op de dag van vandaag, heeft blauw dezelfde luxe uitstraling en hypnotiserende allure. Veel mensen zijn bang om blauwe verf te gebruiken vanwege de koude en mannelijke reputatie. Maar deze zorgvuldig geselecteerde collectie toont op een nieuwe manier dat blauw meer toepasbaar is dan ooit.”

De ‘Blue’ collectie van Little Greene past bij alle smaken, persoonlijkheden en interieurplannen – van levendige en verkwikkende tinten tot sombere, zwaarmoedige tonen. En met suggestieve namen, zoals Dock Blue, Moon Shadow, Smalt en Livid zijn ze eenvoudigweg onweerstaanbaar. Toegevoegd aan het blauwe palet zijn enkele bestaande favorieten van het bedrijf, zoals Bone China Blue, Celestial Blue en Hicks‘ Blue.

Ultra Blue (LIMITED EDITION)
Dé parel in deze verfcollectie is Ultra Blue. Little Greene maakt deze limited edition kleur in kleine batches met behulp van één enkel pigment: Ultramarijn. Oorspronkelijk werd dit pigment in de 14e eeuw door de Venetianen gewonnen in Lapis Lazuli. Met een hogere waarde dan goud, werd dit pigment tot 1520 exclusief gebruikt voor het afbeelden van de gewaden van de Heilige Maagd Maria.

Delicate Blue
Deze linnenblauwe tint biedt een vleugje kleur, welke aanzienlijk intensiveert naast een heldere wittint.

Pale Wedgwood
Deze kleur is afgeleid van het 18e eeuwse blauw ‘Jasperware’, welke populair werd door de innovatieve industrieel Josiah Wedgwood, die deze kleur gebruikte in zijn Etruskische aardewerken in Staffordshire.

Arquerite
Het mineraal arquerite is een mengsel van zilver en kwik. Deze warme grijstint combineert gemakkelijk met soortgelijke materialen in een woning; arquerite is een natuurlijke partner voor zilver, chroom en staal.

Woad
Een populair blauwpigment, dat in de middeleeuwen gebruikt werd om stoffen te verven. Woad (wede) is een plantextract dat een charmante, gedempte indigokwaliteit voortbrengt. Het zorgt voor een perfecte achtergrond in vergulde fotolijsten.

Dock Blue
Door zijn diepe indigotint is Dock Blue een royale, gemoedelijke kleur; een nuance warmer dan zijn groenere zustertint, Royal Navy.

Regency Blue
Een gedurfde, kenmerkende tint uit het Regency tijdperk. De combinatie van het nieuw uitgevonden Pruisische blauwpigment met een basis van traditioneel loodwit, gaf dit mooie pastelblauw haar levendigheid en groenachtige ondertoon.

Route One
De naam van deze kleur is afkomstig van de autoweg California’s Pacific Route 1, waar de zon en de hemel samenkomen. Deze verleidelijke kleur zorgt in een oogwenk voor een azuurblauwe tint in interieurs en weelderige buitenruimtes.

Smalt
De oorsprong van smalt als pigment – het inkapselen van kobalt in glas – dateert van 200 voor Christus. Deze techniek dook in de 18 e eeuw weer op en werd zeer populair.

Mazarine
Een echte neutrale blauwtint; niet te groen of te violet. Deze prachtige kleur ontleent zijn naam aan de uiteinden van de vleugels van de Mazarine Blue vlinder.

Royal Navy
Dit prachtige mengsel van Royal Blue en Navy Blue is een charismatisch alternatief voor donkergrijs of zwart in een neutrale kleurstelling.

Pale Berlin
De Regency periode stond bekend om delicate pasteltinten. Het populaire Berlin Blue, een andere belangrijke kleur tijdens deze periode, gebruikte Prussian Blue als pigment, waarvan deze tint afgeleid is.

Old School Blue
Little Greene’s onderzoek naar 20e eeuwse kleuren heeft dit juweeltje opgeleverd, oorspronkelijk werd er gerefereerd aan ‘Bermuda’, echter de werkelijke bron ligt duidelijk in noordwest Engeland!

Air Force Blue
Historisch gezien is Air Force Blue feitelijk een verzamelnaam voor een scala aan kleuren, gemixt door individuele squadrons. Deze versie is dieper en rijker dan andere; helemaal als deze op alle kamerwanden wordt toegepast.

Moon Shadow
De naam van deze klassieke 20e eeuwse tint is niet geïnspireerd door een kleurrijke maan, maar door de tint van de aarde, zoals deze in 1969 door de mens vanaf de maan werd gezien.

Celestial White
Een afgeleide van onze tijdloze en immer populaire Celestial Blue in een veelzijdig wit.

Livid
Getemperd door zwart, variëren ‘livid’ blauwtinten van roze tot groen. Deze versie is een diepe, sombere, maar toch rustgevende tint en zit ergens tussen blauw, groen en grijs.

Celestial Blue
Een duistere hemelsblauwe toon, gevonden op een zeldzame, overgebleven verfkleurenkaart uit 1807.

Marine Blue
Een overtuigende kleur blauw uit 1950, die bijzonder effectief is in combinatie met lichtgrijs of koraalrood.

Bone China Blue
Een zachte, ingetogen blauwe tint uit de jaren ’30; warmer en meer gedempt dan Pale Wedgwood.

Hicks‘ Blue
David Hicks, een van de belangrijkste ontwerpers van de jaren ‘60 en ‘70, gebruikte deze blauwtint in het restaurant op de top van de Londense Telecom Tower in 1962.

Conform de kwaliteitswaarborg van Little Greene zijn alle tinten van de ‘Blue’ kleurenkaart verkrijgbaar in het volledige scala van traditionele en moderne afwerkingen, met uitzondering van de limited edition Ultra Blue. Deze is alleen verkrijgbaar in sample potjes en in 2.5L Absolute Matt Emulsion.

De kleurenstrookjes op de Little Greene kleurenkaart zijn met de hand geverfd en daarom nauwkeurige samples van zowel de kleur als de afwerking, aangezien ze gemaakt worden van echte verf rechtstreeks uit een blikje milieuvriendelijke Absolute Matt Emulsion.

‘Blue’ en ‘20th Century Papers’ worden eind september 2015 op Decorex gelanceerd. Little Greene collecties zijn te koop bij de diverse Little Greene dealers en online op www.littlegreene.com.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide