108
RENAULAC Peach Fuzz, de Pantone® kleur van het jaar 2024
Gepubliceerd: 10-06-2024

RENAULAC, de toonaangevende naam in kleurinnovatie, heeft zijn eigen unieke draai gegeven aan Peach Fuzz, de Pantone® Color of the Year 2024. Deze warme, uitnodigende perzikkleur straalt vriendelijkheid en comfort uit. In een tijd waarin onrust en onzekerheid vaak de boventoon voeren, biedt Peach Fuzz een broodnodige dosis zorgzaamheid, empathie en compassie. PANTONE® 13-1023 Peach Fuzz voegt een frisse benadering toe aan zachtheid en geborgenheid, en bevordert een gevoel van saamhorigheid. Met zijn poëtische en romantische uitstraling combineert deze tint een vintage sfeer met een moderne ambiance.

De kracht van Peach Fuzz

Volgens kleurpsycholoog Karen Haller heeft de kleur perzik een kalmerend effect dat helpt om stress te verminderen en gevoelens van welzijn te bevorderen. "Perzikkleuren roepen herinneringen op aan zonnige zomerdagen en het zoete aroma van rijp fruit. Dit zorgt voor een gevoel van comfort en nostalgie," zegt Haller. Peach Fuzz, met zijn subtiele balans tussen roze en oranje, is perfect gepositioneerd om een gevoel van verbondenheid en genezing te brengen. Het inspireert ons om de hectiek van het dagelijks leven even los te laten en ons te richten op wat echt belangrijk is: welzijn en herijking.

Wide Atmosphere #131: jouw toegang tot zachtheid

RENAULAC's interpretatie van Peach Fuzz komt tot leven in hun kleur "Wide Atmosphere #131" uit het INTENTION-gamma. Deze kleur vergroot optisch elke ruimte en biedt een luchtige, lichte en verfrissende ervaring. Het voelt als een frisse bries op een warme dag, een moment van rust en kalmte in een drukke wereld. De kracht van deze kleur ligt in zijn vermogen om een ruimte groter te laten lijken, of het nu gaat om de woonkamer, slaapkamer of werkruimte.

inspiratiebrochures1.png

Volgens interieurontwerper Abigail Ahern, die bekend staat om haar gedurfde kleurgebruik, kan een kleur als Peach Fuzz een ruimte transformeren. "Het is een kleur die zowel energie als rust kan brengen, afhankelijk van hoe je het gebruikt. In een slaapkamer kan het bijvoorbeeld een serene en ontspannende sfeer creëren, terwijl het in een woonkamer warmte en gezelligheid toevoegt," zegt Ahern.

Perfecte afwerking met RENAULAC INTENTION

De extra-matte premium muurverf van RENAULAC, gecombineerd met een persoonlijk kleurenconcept, garandeert de ideale sfeer in je huis. De verven uit het INTENTION-gamma zijn niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook praktisch. Ze hebben een uitstekende dekkracht en zijn zeer gemakkelijk schoon te maken, wat betekent dat je lang kunt genieten van je prachtig geverfde muren. Dankzij de hoge kwaliteit van de verf krijg je een glad en streepvrij resultaat, ongeacht of je de verf aanbrengt op muren, plafonds, hout of lambriseringen.

Volgens verfspecialist John Cullen is de kwaliteit van de verf net zo belangrijk als de kleur zelf. "Een goede verf moet niet alleen de juiste kleur bieden, maar ook duurzaam en makkelijk aan te brengen zijn. Dit zorgt ervoor dat je muren er jarenlang fantastisch uitzien zonder veel onderhoud," aldus Cullen.

Duurzaam en milieubewust

Een ander groot voordeel van RENAULAC INTENTION verf is dat het duurzaam en milieubewust is. Je hebt geen oplosmiddelen of weekmakers nodig, wat betekent dat je niet alleen je huis mooi maakt, maar ook bijdraagt aan een beter milieu. Dit is in lijn met de trend naar milieuvriendelijker leven, waar steeds meer mensen zich bewust van worden.

Creëer jouw ideale sfeer

Met RENAULAC's Wide Atmosphere #131 kun je eenvoudig een ruimte creëren die zowel visueel aantrekkelijk als comfortabel is. Of je nu een rustige hoek wilt maken om te lezen, een uitnodigende woonkamer voor gasten, of een serene slaapkamer voor een goede nachtrust, deze kleur biedt de perfecte achtergrond.

Een persoonlijke touch

Voeg een persoonlijke touch toe aan je interieur met accessoires in complementaire kleuren. Denk aan zachte pasteltinten voor een subtiele uitstraling of gedurfde kleuren voor een speels contrast. Laat je creativiteit de vrije loop en experimenteer met verschillende texturen en materialen om een unieke en persoonlijke ruimte te creëren.

Conclusie

Peach Fuzz, de Pantone® Color of the Year 2024, is meer dan alleen een kleur; het is een uitnodiging tot comfort, verbinding en welzijn. Met RENAULAC's Wide Atmosphere #131 kun je deze prachtige tint op een duurzame en milieubewuste manier in je huis integreren. Dus waar wacht je nog op? Haal de verfkwasten tevoorschijn en geef je huis de warme, uitnodigende sfeer die het verdient.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide