11289
Little Greene Stone
Gepubliceerd: 05-11-2020

Little Greene presenteert ‘Stone’: een nieuw, veelzijdig palet van natuurlijke tinten, die warmte, rust, tijdloosheid en harmonie uitstralen. Hiermee zet de Britse verf- en behangfabrikant de samenwerking voort met Europa’s grootste liefdadigheidsinstelling voor het behoud van natuur en geschiedenis, National Trust. ‘Stone’ is een gecoördineerde collectie van 36 neutrale kleuren, bestaande uit 22 nieuwe toevoegingen aan het Little Greene-palet en 14 tinten, die oordeelkundig zijn geselecteerd uit de Little Greene-archieven. In januari 2021 wordt ‘Stone’ gelanceerd.

 

De nieuwe Stone-collectie bestaat uit zes kleurfamilies, die zijn ingedeeld op ondertoon en gebaseerd zijn op de natuurlijk voorkomende pigmenten Red Ochre, Burnt Sienna, Yellow Ochre, Burnt Umber, Lamp Black en Green Earth. De Stone-kleurenkaart is handig ingedeeld in zes kolommen van de gegradueerde kleurfamilies. Het brede scala aan kleuren vertegenwoordigt de individuele steentinten. De kaart is ontworpen om de kleurkeuze eenvoudig te maken. Kleuren in dezelfde kolom kunnen ongecompliceerd naast elkaar worden gebruikt binnen tonale kleurenschema’s. Voor het creëren van een meer dynamische, contrasterende combinatie kunnen tinten uit de afzonderlijke kleurfamilies worden gecombineerd.

inspiratiebrochures1.png

Little_Greene_STONE_-_29_-_Attic_II_144.jpg

Kleuren met een verhaal

‘Stone’ brengt een harmonieus palet van kleuren samen, gecollectioneerd uit een eclectische mix van grootse en bescheiden bronnen; van opvallende muren van prestigieuze amusementszalen tot delicate tinten uit meer bescheiden vertrekken, tot kleuren van decoratieve elementen, zoals houtwerk, pleisterwerk, steenhouwerij, stoffering, keramiek en wandbekleding.

Elf van de nieuwe kleuren in de Stone-collectie zijn het resultaat van Little Greene’s voortdurende kleuronderzoek in de portefeuille van National Trust-eigendommen. Hiermee is het catalogiseren van originele kleuren uit belangrijke periodes van interieurontwerp voortgezet. Niet alleen verfkleuren zijn onderzocht, maar ook architectonische elementen, wandtapijten en zelfs steen.

Het diep aardse rood ‘Arras’ is te vinden op het tapijt, dat hangt in de kapel van het spectaculaire Elizabethaanse huis, Hardwick Hall. De kleur ‘Book Room Green’ werd gevonden in de neoklassieke ‘boekenkamer’ in Wimpole Hall. En de authentieke, grijze kalksteenkleur ‘Baluster’ is rechtstreeks overgenomen van de gebeeldhouwde balustrade in het aanzienlijke trappenhuis van Penrhyn Castle, net zoals de kleur ‘Castell Pink’, wat daar de bijpassende kleur van het metselwerk is.

Little_Greene_STONE_-_32_-_Portland_Stone_-_Light_281._Portland_Stone_77.jpg

Nieuwe neutralen

Deze capsulecollectie van warme, neutrale kleuren biedt een welkome omslag na het immer populaire decennium van de kleur grijs! De overgang naar zachte, meer natuurlijke kleuren, die vaak de ‘nieuwe neutralen’ worden genoemd, zorgt ervoor dat aardse, steenachtige tinten steeds geliefder worden en een rustgevend alternatief bieden voor koelere keuzes. De Stone-kleuren kunnen in alle ruimtes van het huis worden toegepast en voegen warmte, kalmte en eenvoud toe, evenals een verfijnd, complementair decor voor een verscheidenheid aan stoffen, wandbekleding en meubels.

Little_Greene_STONE_-_6_-_Dark_Brunswick_Green_88.jpg

Ruth Mottershead, Creative Director van Little Greene, vindt dat de introductie van ‘Stone’ op het juiste moment komt: “Onze huizen zijn ons toevluchtsoord geworden. Of we er nu werken of ontspannen, we brengen allemaal thuis meer tijd door. We zijn op zoek naar interieurs, die rustgevend zijn. Dit stimuleert het verlangen om knusse ruimtes te creëren, waarin we kunnen cocoonen. De Stone-kleuren zijn oneindig mooi, heel aangenaam voor het oog en geruststellend voor de ziel. Er is zeker een verschuiving gaande van koelere grijstinten naar de warmere, neutrale tinten, die het Stone-palet biedt. Deze kleuren zijn perfect voor het creëren van rustgevende woonruimtes, terwijl ze ook onmiskenbaar elegantie verkrijgen in zowel een moderne als klassieke setting. Dit gaat niet over een terugkeer naar de kleur beige of magnolia. Het gaat erom dat met deze nieuwe, neutrale kleuren elegante en uitnodigende interieurs kunnen worden gecreëerd.”

Clare Brown, Hoofd Brand Licensing van National Trust, voegt hieraan toe: “De panden, die onder onze hoede vallen, zijn lange tijd belangrijke plekken geweest voor families en gemeenschappen om samen te komen en elkaar te ondersteunen. Aangezien ons huis nu van nóg groter belang is geworden, vinden we het geweldig dat onze oorden weer een bron van inspiratie en comfort zijn. Little Greene begrijpt en respecteert de verhalen over onze panden en dus de verhalen achter de kleuren en erkent het belang van deze historie voor toekomstige generaties. We zijn dankbaar voor hun steun en de bijdrage, die elke verkoop oplevert voor ons conservatiewerk.”

Beschikbaar in alle Little Greene afwerkingen

Het Stone-kleurenpalet is verkrijgbaar in het volledige assortiment Little Greene-verfafwerkingen en geschikt voor het interieur, maar ook voor het exterieur, waarbij de kleuren mooi combineren met metaalwerk, (lei)steen en natuurlijke elementen zoals hout, bomen en struiken. Een bijdrage van elk verkocht Little Greene verfblik wordt gedoneerd aan National Trust om de instelling te helpen zorgdragen voor de natuur, schoonheid en geschiedenis van het Verenigd Koninkrijk. De ‘Stone’ kleurenkaart wordt op donderdag 21 januari gelanceerd tijdens Déco Off in Parijs.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide