2815
HISTOR KLEUR VAN HET JAAR 2024
Gepubliceerd: 05-09-2023 Laatste update: 14-10-2023

Houd je vast voor een explosie aan kleuren en ideeën! De trendwatchers van Histor hebben wonderlijke veranderingen in bijna elk hoekje van ons bestaan opgespoord. Met een knipoog naar deze dynamische gedachte introduceert het verfmeesterschap 'Limitless' (PPG1091-3) als dé kleur van het jaar 2024.

Dit grenzeloze geel is niet in een hokje te stoppen en omarmt de vrijheid van een veelzijdig leven. Of je het nu gebruikt als een spetterende basis of als sidekick voor warme of koele tinten, Limitless verwelkomt je in een tijd waarin de regels vervaagd zijn en grenzen slechts denkbeeldig.

Net zoals stijliconen Harry Styles en Bad Bunny nieuwe vormen van mannelijkheid omarmen, betovert Limitless met haar veelzijdigheid. Van zacht tot briljant, van binnen naar buiten, de mogelijkheden zijn eindeloos. Drie Histor-inspiratiepaletten staan klaar om jouw kleurenavontuur nog magischer te maken.

inspiratiebrochures1.png

Grenzen vervagen

Design-experts zijn het erover eens: de volgende tien jaar zullen bol staan van verbluffende veranderingen – van hoe we werken tot hoe we kletsen, van zelfzorg tot digitaal gedruis. Annette Vraa, de kleurexpert bij Histor, deelt: “Wij bepalen de regels en zijn trots om anders te zijn. Limitless geeft deze nieuwe tijdsgeest een kleurrijke stem. Helder en krachtig genoeg om op te vallen, en tegelijkertijd subtiel genoeg om een neutrale aanwezigheid te zijn. Limitless speelt niet alleen goed samen met diep zwart en glanzend koper, maar vormt een even mooie match met de trendy, glanzende zilveren en bronzen finishes. Het opent de deur naar innerlijke reflectie, omhelst de natuurlijke wereld, en nodigt uit tot het vormen van je eigen eclectische realiteit. Het geel dat de grenzen doet vervagen.”

Drie paletten vol inspiratie

Van ingetogen tot uitbundig, van klassiek tot retro: met Limitless en haar drie magische inspiratiepaletten biedt Histor je een toegangskaartje naar kleurenplezier. Het 60-30-10 principe - waarbij je werkt met een overheersende kleur (60%), een subtiele nuancekleur (30%) en een opvallende accentkleur (10%) - zorgt voor een harmonieus samenspel tussen muren, vloeren, meubels en details.

Kleurenpalet 1 - Internal worlds

Internal-worlds-Trend-2-.jpg

Het gaat nu om wat zich binnenin afspeelt, niet langer om de wereld om ons heen. Het verlangen om ons eigen leven te omarmen overstemt de vrees om iets buiten de boot te laten vallen. Dit palet brengt ons terug naar de basis, met kalmerende, zachte tinten gecombineerd met warme, aardse en verfrissende schemertinten. Probeer bijvoorbeeld een mix van vurig rood 'Mesa Dust', het rustige grijsblauw van 'Nightcap', en Limitless, die hier een vleugje zachtgeel toevoegt. Een tedere, vloeiende mix voor een verfijnde look.

Kleurenpalet 2 - Nature’s partner

Nature-s-partner-Trend-2-.jpg

Dit palet viert de symbiotische relatie tussen mens en natuur, met vijftien levendige, voedzame en natuurlijke tinten. De groentinten 'Pine Garland', 'Do Not Disturb' en 'Still Searching' leggen de basis, terwijl het roze van 'Heart’s Content' en 'Cappuccino Bombe', samen met het zandige 'Coastal Walk', een warme touch toevoegt. Koelere tonen zoals 'Bunsen', 'Drop of Jade' en 'Mountain Edge' brengen levendige intensiteit. In dit palet geeft Limitless een warme, zonnige sfeer van groei en bloei.

Kleurenpalet 3 - The new eccentrics

The-new-eccentrics-Trend-3-.jpg

Dit palet is een knipoog naar populaire kleuren uit de renaissance, barok, art deco en popart, en brengt het beste van alle werelden samen. Limitless steelt hier opnieuw de show, met een hint naar oude perkamenten of een moderne touch in combinatie met zilver. Combineer de Kleurfeesthoofdrol met diepblauw 'Daring Indigo', wijnrood 'Bramble Jelly', en het gouden 'Turner’s Yellow' voor een klassieke stijl met een eigentijdse twist.

kleurenpalet-histor-2024.jpg

Check hier alle woontrends 2024


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide