1845
Kleurentrend Layer+Layer
Gepubliceerd: 01-10-2014 Laatste update: 07-05-2017

Onze levens spelen zich in verschillende dimensies af, en naarmate we daar dieper induiken, lijkt het wel alsof er steeds meer lagen worden blootgelegd. Ook het digitale landschap voegt een aantal van die lagen van interpretatie toe, zowel waar het ruimte als tijd betreft. Een goed voorbeeld is het project Time Melts van Shawn Clover, dat past in de online trend om beelden te creëren waarin heden en verleden samenvloeien. In zijn werk valt het huidige straatbeeld in San Francisco samen met foto’s van de aardbeving die daar in 1906 plaatsvond.

Ook in producten is het idee van gelaagdheid terug te zien. Droog Design maakte een stoel opgebouwd uit lagen bekledingsstof, terwijl de Deense ontwerpster Pernille Snedker Hansen in haar vloer- en wandinstallatie Marbelous Wood – Refraction laat zien hoe je het effect van lichtbreking kunt imiteren door hout te marmeren en zo extra diepte toe te voegen.

Deze trend is nog het best te vertalen in clusters van kleurnuances, meer dan in op zichzelf staande tinten. Daarbij gaat het dan om combinaties van voornamelijk pasteltinten (waarbij elke keer de kleur van het jaar terugkomt). Door die gestalte te geven via materialen die elkaar deels afdekken of die verlopende kleuren hebben, wordt het effect van gelaagdheid versterkt.

Bron FlexaWonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide