5200
Flexa kleurentrends 2024; het Warme Kleurverhaal
Gepubliceerd: 14-09-2023 Laatste update: 14-10-2023

In een tijdperk waar verandering en onzekerheid de hoofdtoon voeren, roept Flexa iedereen op om een toevluchtsoord van rust en vertrouwdheid in huis te halen. Ontdek hoe een palet van aardse tinten, onderdeel van de Flexa Kleurentrends 2024, niet alleen je muren, maar ook je gemoedstoestand een warme gloed kunnen geven.

Toevluchtsoord in eigen huis

In een wereld die continue verandert, groeit de behoefte naar stabiliteit en geborgenheid in onze eigen leefomgeving. Het interieur van een woning reflecteert steeds vaker de persoonlijke verhalen en ervaringen van de bewoners. Met dit in gedachten heeft Flexa een kleurenpalet gecreëerd dat dient als een visuele autobiografie, waarin je je dagelijkse avonturen en dromen weerspiegeld ziet.

Door de natuur geïnspireerd

Dit jaar is de keuze gevallen op warme tinten die doen denken aan natuursteen, aarde en klei. Dit kleurenpalet brengt een eerbetoon aan de schoonheid van onze planeet, en nodigt uit om deze tinten te combineren met natuurlijke materialen zoals terracotta, klei, en hout. Door een diepere connectie met de natuur te stimuleren, biedt het palet een harmonieuze en rustgevende basis voor elk interieur.

inspiratiebrochures1.png

Een verhaal in elke tint

De kleuren in het palet zijn niet zomaar gekozen. Elke tint heeft zijn eigen verhaal en achtergrond, ontleend aan verschillende elementen uit de natuur, die samen een verhalend geheel vormen. Het resultaat is een vertrouwd maar tegelijkertijd vernieuwend en verrassend palet dat een aangename verbinding met de buitenwereld faciliteert.

Flexa-Kleur-van-het-Jaar-Kleurentrends-2024-Warm-2.jpg

Rust en harmonie in de woonruimte

De aardse tinten in dit palet hebben als doel om een gevoel van rust en harmonie in de woonruimte te brengen. Ze creëren een warme en uitnodigende sfeer waarin men zich direct thuis voelt. De subtiele nuances nodigen uit tot ontspanning en bezinning, waardoor het gemakkelijker wordt om de hectiek van de dagelijkse routine te doorbreken en tot jezelf te komen.

Flexa-Kleur-van-het-Jaar-Kleurentrends-2024-Warm-1.jpg

De magie van complementaire materialen

De samenwerking van de kleuren met natuurlijke materialen creëert een sfeer waarin elke dag kleine verrassingen en ontdekkingen op je wachten, alsof je een stap zet in een verhalende wereld waar elk object en elke schaduw een deel van je eigen verhaal vertelt.

Het canvas van je leven

Flexa moedigt je aan om dit palet als een canvas te zien, een beginpunt voor het schilderen van je eigen verhaal in je woonruimte. Door je ruimte persoonlijk en uniek te maken, maak je van je huis een echte thuis, een plaats waar je je eigen verhaal leeft en vertelt, dag na dag.

Tot slot

Terwijl we verwachtingsvol uitkijken naar het nieuwe jaar, nodigt Flexa je uit om je persoonlijke ruimte te transformeren in een plek van warmte, comfort en geborgenheid met het kleurenpalet van 2024. Het is tijd om jezelf te omringen met kleuren die een weerspiegeling zijn van wie je bent, en een ruimte te creëren die de schoonheid van de natuurlijke wereld binnenhaalt.

Met het kleurenpalet van 2024 biedt Flexa je de mogelijkheid om je te omringen met een warmte die verder gaat dan alleen een kleur op de muur. Het is een uitnodiging om een omgeving te creëren waarin je je eigen verhalen kunt weven, met kleuren die spreken tot de ziel en de verbeelding prikkelen. Laten we samen een huis creëren dat een warme, harmonieuze en uitnodigende plek is voor iedereen.

kleurenpalet-warm.jpg

Benieuwd naar alle beelden van deze kleurentrend? Volg ons dan op Pinterest!

Bestel deze kleuren gemakkelijk op de website van Praxis

Check hier alle woontrends 2024


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide