1630
Flexa kleurentrends 2024; een Kalm Kleurverhaal
Gepubliceerd: 14-09-2023 Laatste update: 14-10-2023

In een hectische maatschappij waarin het lijkt alsof de tijd nooit stil staat, is er een groeiende behoefte aan momenten van rust en bezinning. Het is essentieel om een heiligdom van stilte te hebben, een plaats waar men zich kan onttrekken aan de dagelijkse drukte en waar de ziel tot rust kan komen. Dit is precies waar het Kalm Kleurenpalet van de Flexa Kleurentrends 2024 om draait; een kunstzinnig pallet van kleuren die niet alleen een lust zijn voor het oog maar ook rust brengen in het hart. Een concept waar de glooiende blauw- en groentinten harmonieus samensmelten met natuurlijke materialen tot een symfonie van rust en sereniteit. 

Ontdekkingsreis door landschappen van kleur

De kleuren die de basis vormen voor dit palet zijn niet zomaar gekozen. Ze nemen ons mee op een reis door de uitgestrekte bossen met hun rijke groene tinten en langs de kustlijnen waar de azuurblauwe zeeën een belofte van vrede lijken te fluisteren. Het zijn kleuren die als vanzelf spreken, die in harmonie zijn met de elementen van de natuur, de seizoenen respecteren en een vloeiend, verhelderend gevoel in huis brengen.

De subtiele, doch diepe groentinten laten een onuitwisbare indruk achter, ze ademen het leven en de vitaliteit van majestueuze bomen en weelderige wouden. Daarnaast openbaren zich de blauwtinten als een balsem voor de ziel, en brengen ze de koelte van oceaanwinden en de dieptes van rustige zeeën naar uw leefruimte.

inspiratiebrochures1.png

Natuurlijke materialen die samensmelten met het interieur

De volgende fase van deze schilderachtige tocht brengt ons naar de onmisbare natuurlijke materialen die deze levende kunstwerken complimenteren. Hout met zijn veelzijdige texturen en warme tinten biedt een contrast en toch een samensmelting met de koele tinten, terwijl materialen zoals kurk en wol een zachte, verwelkomende toets toevoegen aan het geheel. Deze materialen zijn niet alleen een lust voor het oog maar stralen een ongecompliceerde, sobere luxe uit die spreekt van authenticiteit en diepgang.

Flexa-Kleur-van-het-Jaar-Kleurentrends-2024-Kalm-2.jpg

Wol, met zijn rijke, texturale diepte, nodigt uit om aangeraakt te worden, omhullend uw ruimte met een uitnodigende warmte die de zintuigen kalmeert en streelt. Kurk daarentegen, met zijn unieke, zachte textuur, voegt een element van zachte streling toe, en creëert een omgeving waarin elke aanraking een belofte van comfort en sereniteit is.

Flexa-Kleur-van-het-Jaar-Kleurentrends-2024-Kalm-3.jpg

de natuur zelf, biedt het Kalm Kleurverhaal een uitnodiging om een ruimte te creëren waar kalmte regeert en waar de dagelijkse drukte plaatsmaakt voor momenten van stille contemplatie en herstel. Het is een erkenning van de schoonheid en de authentieke rijkdom die de natuur ons te bieden heeft, en het brengt deze verrijkende elementen in de huizen van mensen, waardoor een toevluchtsoord van rust en sereniteit ontstaat.

Dus terwijl de wereld buiten in een razend tempo voorbij gaat, nodigen wij u uit om een stap terug te nemen, diep adem te halen en uzelf onder te dompelen in de serene schoonheid van dit kleurverhaal dat spreekt van stilte, rust en diepe, authentieke verbondenheid met de natuur en met uzelf.

kleurenpalet-kalm.jpg

Benieuwd naar alle beelden van deze kleurentrend? Volg ons dan op Pinterest!

Bestel deze kleuren gemakkelijk op de website van Praxis

Check hier alle woontrends 2024


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide