20827
Flexa kleur 2021: Trust
Gepubliceerd: 08-09-2020 Laatste update: 18-07-2023

Deze zachtbruine, grijze en neutrale tinten geven een gevoel van eenheid en brengen de verschillende elementen van elk interieur samen. Onze Trust kleuren zorgen voor een warme, gastvrije sfeer in huis door de harde lijnen van een moderne ruimte te verzachten en een subtiel modern tintje te geven aan traditionelere ruimtes.

Combineer Brave Ground™, de Flexa kleur van het jaar 2021 met het aardse kleurpalet Trust voor een warm, verwelkomend gevoel. Deze subtiele, ton-sur-ton tinten passen goed bij mid-century-meubels en luxe afwerkingen zoals koper, marmer en fluweel.

Flexa kleur 2021

Het kleurpalet van 2021 is gerelateerd aan de trend ‘The courage to connect’, de moed om in contact te komen. Heleen vertelt: “De trend die hierbij hoort is dat we één wereld zijn, één mens, dat we elkaar vertrouwen en samenwerken. Want samen kunnen we tot uitzonderlijke dingen komen.” De kleuren uit dit palet zorgen ervoor dat een ruimte je omarmt en stimuleert om samen te gaan werken en contacten aan te gaan. Het palet bestaat uit aardse tinten vanuit de hele wereld. Het zijn warme neutrale grijzen en bruinen. Deze kleuren complementeren elkaar en brengen een gevoel van eenheid en harmonie. 

inspiratiebrochures1.png

Flexa-Kleurentrends-2021-KleurvanhetJaar--Trust-Eetkamer.jpg

Welke kleuren combineren goed met de Flexa kleur 2021

De Flexa Kleur 2021, is een warme en rustgevende kleur die goed te combineren is met verschillende andere tinten. Het palet van kleuren dat goed samengaat met Trust is geïnspireerd op de natuur en omvat zachte aardetinten, die het gevoel van comfort en geborgenheid versterken. Denk bijvoorbeeld aan warme beige tinten, zoals zand en karamel, die de warmte van Trust benadrukken en een natuurlijke harmonie creëren.

Daarnaast kunnen gedempte groentinten, zoals salie of olijf, een mooie aanvulling zijn op Trust en een vleugje frisheid toevoegen aan het kleurenschema. Voor een iets krachtigere uitstraling kunnen donkerdere kleuren zoals diepbruin of donkergrijs worden toegevoegd als accentkleuren, waardoor een gevoel van diepte en contrast ontstaat. Tot slot kunnen zachte, koele neutrale tinten zoals crème of lichtgrijs worden gebruikt om een gebalanceerd en tijdloos effect te bereiken.

Flexa-Kleurentrends-2021-KleurvanhetJaar-Trust-Keuken.jpg

Flexa-Kleurentrends-2021-KleurvanhetJaar-Trust-Slaapkamer.jpg

Flexa-Kleurentrends-2021-KleurvanhetJaar-Trust-werkkamer.jpg

 

15 praktische tips voor het aanbrengen van de Flexa kleur van 2021

 1. Voorbereiding is essentieel: Zorg ervoor dat het oppervlak schoon, droog en vrij van stof en vuil is voordat je begint met schilderen.
 2. Bescherm de omringende gebieden: Bedek meubels, vloeren en andere items in de buurt met afdekzeil of plastic om vlekken te voorkomen.
 3. Roer de verf goed door: Meng de verf grondig voordat je begint om een consistente kleur te krijgen.
 4. Gebruik de juiste kwast of roller: Kies een kwast of roller die geschikt is voor de verfsoort en het oppervlak dat je gaat schilderen.
 5. Breng indien nodig een primer aan: Als de ondergrond sterk absorberend is of als je een drastische kleurverandering wilt, gebruik dan een primer voordat je de Flexa-kleur aanbrengt.
 6. Werk in dunne lagen: Breng de verf in dunne, gelijkmatige lagen aan om druipen en klontvorming te voorkomen.
 7. Laat de verf goed drogen: Geef elke laag voldoende tijd om volledig te drogen voordat je een volgende laag aanbrengt.
 8. Gebruik lange, gelijkmatige penseelstreken: Schilder met lange, vloeiende bewegingen voor een glad en gelijkmatig resultaat.
 9. Werk van boven naar beneden: Begin met het schilderen van het plafond en werk vervolgens naar beneden naar de muren en uiteindelijk naar de vloer.
 10. Vermijd overbelasting van de kwast of roller: Verwijder overtollige verf van de kwast of roller voordat je begint om druipen te voorkomen.
 11. Schilder in goede lichtomstandigheden: Zorg voor voldoende licht in de ruimte, zodat je de kleur goed kunt zien en eventuele onvolkomenheden kunt opmerken.
 12. Breng meerdere dunne lagen aan: Als de kleur niet volledig dekt na de eerste laag, breng dan nog een dunne laag aan voor een betere dekking.
 13. Werk in secties: Verdeel de ruimte in beheersbare secties en werk stap voor stap om het proces georganiseerd te houden.
 14. Controleer op oneffenheden: Controleer regelmatig op druipen, strepen of andere onvolkomenheden en corrigeer ze onmiddellijk.
 15. Reinig gereedschap onmiddellijk na gebruik: Spoel kwasten en rollers grondig uit met water of de aanbevolen reinigingsmiddelen om ze in goede staat te houden.

Met deze tips zou je op een succesvolle manier de Flexa kleur van 2021, Trust, moeten kunnen aanbrengen. Veel succes met je schilderproject! 

Meer Flexa kleurentrends 2021 zijn:  Flexa kleurentrend EarthFlexa kleurentrend TimelessFlexa kleurentrend Expressive

Wil je gelijk met de kleuren aan de slag? Dit zijn de kleuren die voorkomen in de kleurentrends palletten 2021 en je kunt ze direct online bestellen

Flexa-Kleurentrends-2021-KleurvanhetJaar-BraveGround-01.png

Brave Ground

Flexa-Kleurentrends-2021-KleurvanhetJaar-WorthyClay-01.png

Worthy Clay

Flexa-Kleurentrends-2021-KleurvanhetJaar-SteadyPebble-01.png

Steady Pebble

Flexa-Kleurentrends-2021-KleurvanhetJaar-SweetUmber-01.png

Sweet Umber

Flexa-Kleurentrends-2021-KleurvanhetJaar-SolidRock-01.png

Solid Rock

Flexa-Kleurentrends-2021-KleurvanhetJaar-PerkyLimestone-01.png

Perky Limestone

Flexa-Kleurentrends-2021-KleurvanhetJaar-EpicMud-01.png

Epic Mud

Flexa-Kleurentrends-2021-KleurvanhetJaar-DashyStone-01.png

Dashy Stone

Flexa-Kleurentrends-2021-KleurvanhetJaar-DaringSienna-01.png

Daring Sienna

Flexa-Kleurentrends-2021-KleurvanhetJaar-BoldSoil-01.png

Bold Soil


Bestel je Flexa muurverf kleuren gemakkelijk en snel online

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide