6198
Sneak preview: IKEA kersttrends 2021
Gepubliceerd: 11-09-2021

Officieel is de herfst net begonnen maar stiekem verheugen wij ons op de redactie alweer op de knusse wintermaanden. Een klein kijkje vooruit naar dé kersttrends van 2021 kunnen we dan ook niet laten. Onlangs ontvingen wij van IKEA alweer een eerste blik op hún kerst. En we kunnen wel stellen, dit wordt ook de sfeer voor onze kerst thuis. De collectie sluit namelijk naadloos aan op de trends die we veel terug zien op het gebied van wonen en interieur. Kijk je met ons mee?

Decoratie en verlichting

ikea-kerst-trends-2021-26.jpg

Op het gebied van verlichting gaan we voor warmte en knusheid. Denk aan warme kleuren verlichting. Een overall trend is terug naar de basis; De natuur. We gaan groen doen, maar dan niet alleen op het gebied van duurzaamheid maar ook in de designs. Zo is er bij IKEA een lichtsnoer in de vorm van blaadjes, leuk om te gebruiken voor de styling op tafel bij het kerstdiner. Uiteraard zijn de lampjes van duurzame kwaliteit. Ook de verlichte LED lantaarnhuisjes gaan wij in huis halen, zo knus. Ook de Scandinavische traditie om een hang- of stalamp in de vorm van een ster in je huis te hebben tijdens de feestdagen introduceren wij maar wat graag.

inspiratiebrochures1.png

Tafeltje dekje

ikea-kerst-trends-2021-24.jpg

We hadden het al even kort over het kerstdiner, maar eigenlijk is de collectie van IKEA te leuk om alleen die twee kerstdagen te gebruiken. Maak van heel december een feestje en ga lekker los op de servies afdeling. Vooral het VINTER servies is favoriet, in al zijn eenvoud vinden wij hem prachtig. Combineer het met tafellopers en natuurlijke aspecten zoals maretakken. En vergeet voor je favo nichtje en neefje niet een traditioneel koekhuisje in huis te halen van gember, de VINTERSAGA is daar perfect voor. Tip; Voor een extra winters tintje gooi je er wat poedersuiker overheen.

Ho, ho, hoo

ikea-kerst-trends-2021-33.jpg

Om de natuurtrend door te trekken hangen we die échte kerstboom vol met de leukste decoratie in de vorm van dieren. In de VINTER lijn vinden we kerstballen in de vorm van Scandinavische figuren, van een haas, vos tot een hert. Alles komt voorbij! Dit is af te stijlen met handgemaakte decoraties van jute, gemaakt van verantwoord recyclede textiel- en afvalresten afkomstig uit India. Helemaal verantwoord, voor een optimaal goed gevoel.

Wie lief is..

ikea-kerst-trends-2021-19.jpg

Uiteraard krijgt iedereen die lief is, maar ook die soms iets minder lief, is een cadeautje. De voorpret is nog iets groter wanneer er mooi versierde pakjes klaar liggen onder de boom. Als je de cadeautjes inpakt met het VINTER groen cadeaupapier en afstyled met juten linten en decoreert met takjes past dit hélemaal bij de rest van de decoratie. Ook VINTER tape, touw én lint behoren tot de collectie. Nu alleen nog bedenken wat je in al die mooie pakjes gaat stoppen.

Kun jij ook niet wachten om de eerste spullen alweer aan te schaffen? Dan hoef je niet lang meer te wachten; Vanaf oktober is al dit leuks verkrijgbaar bij onze favo Scandinavische vriend.


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide