2005
Woontrend Garden Party
Gepubliceerd: 26-10-2012 Laatste update: 07-05-2017

Woonmodetrend Garden Party is als een friszoete cocktail. Fris door de groen- en blauwtinten, een tikkeltje zoet door accenten in lichtgeel en fuchsia en tropisch door de prachtige prints van bloemen en planten. Luxe accessoires, weelderige stoffen en een vleugje retro en vintage maken Garden Party tot een frisse, eigenzinnige maar verfijnde woontrend. De sfeer doet denken aan een tuinfeest tijdens een mooie lente-avond. Iedereen is feestelijk en kleurrijk gekleed, zoals het interieur. Laten we de cocktails heffen en proosten: op een prachtige party!

Fris & fleurig

Het voorjaar is begonnen en met de eerste zonnestralen ontluikt het groen. Het is de hoogste tijd om de tuin en het park te herontdekken! Het verlangen naar de natuur en frisse buitenlucht is zo groot dat alleen naar buiten gaan niet genoeg is. Weet je wat? We halen buiten gewoon naar binnen! Woonmodetrend Garden Party zorgt binnen voor dat frisse en fleurige voorjaarsgevoel van buiten. Met groentinten, aqua en turquoise in de basis en accenten in vanille, pistache en poederige pastels. Florale dessins, transparante voiles, zachte stoffen en accessoires in porselein en glas maken woonmodetrend Garden Party tot een romantische ode aan de lente!

Haal het beste van buiten naar binnen!

Plantenpracht

Zoals het modebeeld is ook het interieur dit seizoen verfrissend, kleurrijk en positief. Creëer een fleurig feestje binnenshuis, met opvallende prints op meubelstoffen, gordijnen, kussens en behang. Bloem- en plantmotieven spelen de hoofdrol, van romantisch tot tropisch. Het romantische gevoel wordt versterkt met pasteltinten. Een tropische sfeer roep je op met tinten als warm fuchsia en geel. Ook tropische meubelen in rotan of bamboe en accessoires als palmtakken en een lampenvoet in de vorm van een ananas doen het goed. De schil van de ananas toont een prachtig grafisch spel dat we subtiel terugzien in grafische retro dessins op behang en stoffen. Deze patronen bieden, met hun krachtige lijnenspel, wat tegenwicht aan de zwierige en grillige vormen van de plant- en bloemmotieven. Natuurlijk mogen echte bloemen en planten niet ontbreken: van veldboeketten tot olijf- en palmboompjes.

Bloemen, planten én botanische patronen zorgen voor een vleugje buitenleven in huis

Cocktails & Vintage

Samen met vrienden zit je in de serre, nippend aan een cocktail. Met zicht op de bloemen en planten buiten en het geluid van kwetterende vogels op de achtergrond. De grens tussen binnen en buiten vervaagt. Het is een ideale combinatie: de warmte en het comfort van binnen, de frisse sfeer van buiten.

Naast fris en fleurig is woonmodetrend Garden Party een tikkeltje retro. Vintage vaasjes en lampen sieren de bijzet- of sidetables. Ook retro ontwerpen die opnieuw in productie zijn genomen sieren dit interieur, zoals het elegante tweezitsbankje dat Florence Knoll in 1954 ontwierp. De vintage tafel met mozaïekblad geeft het interieur een Mediterraans tintje. Zittend in je hergestoffeerde vintage fauteuil met bloemmotief, waan je je even op vakantie.

Dit voorjaar kiezen we voor puur natuur en frisse kleuren!

Garden Party in 5 stappen

1. Kleuren:

Bij woonmodetrend Garden Party worden lichte pasteltinten zoals vanille, pistache en lichtroze afgewisseld met verschillende tinten groen (van gras tot mos en olijf) en blauw (van babyblauw tot turquoise en aqua).

2. Vormen:

De grillige en zwierige vormen van bloemen en planten zijn een belangrijk gegeven: niet alleen in prints maar ook in accessoires en het meubilair. Hier en daar een accent met grafische patronen ( vaak geïnspireerd op de jaren zestig en zeventig ) biedt wat tegenwicht.

3. Meubilair:

Lage bankjes, bijzettafels en sidetables staan verspreid door het interieur en creëren overal een eigen plekje. Meubilair in rotan of bamboe draagt bij aan een tropische buitensfeer, net als metalen draadstoeltjes en buitenmeubilair. Stoelen voor buiten zijn tegenwoordig zo mooi; die mogen ook naar binnen!

4. Accessoires :

Ragfijn porselein, servies met bloemmotieven of pasteltinten, gekleurd glaswerk en vintage accessoires stal je uit op de sidetables en bijzettafels die dit interieur sieren. Haal zoveel mogelijk bloemen, planten en fruit in huis: het versterkt gegarandeerd het voorjaarsgevoel!

5. Textiel:

Kussens, weelderige gordijnen, behang en vloerkleden mogen niet ontbreken. Het liefst met bloem- en plantmotieven en in een groen- of blauwtinten. Transparante voiles geven een licht en luchtig effect en zorgen voor een maximale lichtinval.

Woonmodetrend Garden Party kwam tot stand i.s.m. magazine More Than Classic.

Styling: Ingrid van Kuringen, Hugo Kosters

Fotografie: Dennis Brandsma

Tekst: Priscilla de Putter, Perscentrum Wonen

Locatie: Menno Kroon

Deze productie werd mogelijk gemaakt door: Perscentrum Wonen

Met dank aan: Dutch Style Company en Dobbe Flowers


Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide