1576
Woontrends
Gepubliceerd: 30-08-2012 Laatste update: 06-11-2017

Sinds dit najaar zijn er op Liever drie kleuren sterk in opkomst: zilver, wit en geel. Beige kwam in de winter sterk terug, maar is nu weer verruild voor wat dynamischer accentkleuren als geel en groen. Kleuren die het structureel slechter zijn gaan doen, zijn rood, zwart en houttinten. Kanshebbers voor de nabije toekomst zijn groen, paars en zelfs roze. De klassiekers grijs en wit blijven over het geheel genomen het meest populair. Top 4 trendkleuren: zilver, groen, geel, wit. Top 4 over het geheel: grijs, wit, zwart, bruin


Stijlen: terug naar rustiek

interieurtrends

Een andere opvallende ontwikkeling is de inhaalslag die klassieke en landelijke (nostalgie en ambacht!) interieuren sinds de herfst hebben gemaakt. Dit gaat ten koste van modern en design, maar ook ten koste van meer exotische, wereldse stijlen.

Met name de klassieke stijl is aan een sterke opmars bezig - is dit tijdelijk, of zijn hier de contouren van een grotere trend zichtbaar?

Trendy stijlen: landelijk, klassiek

Meest gezocht over het geheel: modern, design

Materialen: natuurlijk, maar ook Beton.

interieurtrends

De gemiddelde Liever-bezoeker blijft vooral op zoek naar duurzaam hout in haar interieur. Er is tegelijkertijd een sterk toenemende interesse in stoffen, wat goed te verklaren is door de krappere budgetten; daarnaast doen papier, beton en de verschillende soorten natuursteen het ook bovengemiddeld. Kortom: Duurzaam, zowel voor de natuur als voor de portemonnee.

Trendy materialen: stoffen, natuursteen, beton, papier

inspiratiebrochures1.png

Meest gezocht over het geheel: hout

Sferen: sereen & dromerig

interieurtrends

Hoewel een gezellig, warm interieur met rood- en houttinten zijn positie behoudt als traditionele favoriet van de Nederlander, zijn de grote winnaars van het afgelopen half jaar de sobere en serene interieuren, met gedempte kleuren en wit; wellicht zorgt de economische teruggang voor een meer calvinistische smaak van de Nederlandse interieurzoeker.

Tegelijkertijd is de huidige tijd volgens de consument niet geschikt voor betrouwbare, gedegen sfeerpaletten: grijs, brandweerrood, koelblauw, marineblauw, zwart.

Sterk in opkomst zijn expressieve en dromerige interieuren, waarin groen, geel en roze/paars een sterke rol als accentkleur spelen.

Trendy sferen: sober, sereen, expressief, dromerig

Meest gezocht over het geheel: stoer, warm, aardetinten

Vormen: robuust!

interieurtrends

Er is onder Liever-bezoekers sinds het najaar een continuë trend waarneembaar ten faveure van meubilair met robuuste vormen. Dat betekent: eenvoudig, stabiel, stevig.

Ook rechte hoeken doen het goed. Dit gaat ten koste van de meer vrouwelijke designs met organische vormen en ronde hoeken.

Trendy vorm: robuust

Meest gezocht over het geheel: rechte hoeken

Bron: Liever is een onafhankelijke inspiratie beeldbank waar interieurshoppers fotos van honderden interieurmerken met elkaar kunnen vergelijken.Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide