3893
Milaan Designweek
Gepubliceerd: 26-04-2013 Laatste update: 07-05-2017

Verleidelijke en vrolijke kleuren, eenvoudige vormen met aandacht voor functie en comfort, natuurlijke materialen en nieuwe must haves zoals de mini-fauteuil, glaswerk en schommelstoelen. Het zijn de signalementen voor het interieur van nu. We zagen het tijdens de Designweek in Milaan, met als grootste evenement de internationale meubelbeurs Il Salone del Mobile die jaarlijks circa 350.000 bezoekers trekt. We selecteerden een aantal hoogtepunten: nieuw design om verliefd op te worden!

Door: Monique van der Reijden & Priscilla de Putter, Perscentrum Wonen

Moooi presentatie in Milaan

In love with…

Niet alleen op de beurs, maar ook in de stad vonden we steeds weer een andere schat. De nieuwste meubelen, verlichtingsobjecten, stoffen en accessoires van vooraanstaande merken, wereldberoemde ontwerpers en jonge designers brachten ons het hoofd op hol. Zo ook in Ventura Lambrate, een design district dat in drie jaar tijd is uitgegroeid tot hotspot in Milaan met dank aan de Nederlandse studio Organisation in Design. Spectaculaire sfeerpresentaties van onder andere het Nederlandse designmerk Moooi maakten indruk. Ook kleinere presentaties zoals de samenwerking 010 – 020, met Rotterdamse en Amsterdamse ontwerpers, en Nomadism van Li Edelkoort spraken tot de verbeelding. Roze wolk Naast de bekende wit, zwart, beige en grijstinten hangt er een grote roze wolk in de lucht, met erachter een felgele zon! We zien neon roze en geel voor bijvoorbeeld het moderne en trendy interieur. In lieve pasteltinten geven de kleuren een romantisch gevoel en retro kleuren als oudroze, oker en mosterd zorgen voor een klassieke twist.

Was milieuvriendelijk, natuurlijk of ‘cradle to cradle’ ontwerpen eerst een uitgangspunt op zich, tegenwoordig is dit meer geïntegreerd in het ontwerp. Een meubelstuk is dus functioneel, mooi en/of comfortabel… én gemaakt met bijvoorbeeld recyclebare materialen. Het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, vlas, rotan, bamboe, riet, wol, touw, steen en leer geeft bovendien een andere, nieuwe look. Sober, natuurlijk, warm en vriendelijk.

Bron: Perscentrum WonenWonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide