2133
Lekker fris wonen met de Blueair luchtreiniger
Gepubliceerd: 21-06-2018

Er zijn allerlei manieren om de lucht in ons huis te verfrissen. Vaak wordt er een luchtverfrisser gekocht die een lekker geurtje afgeeft of zetten we het raam een paar uurtjes open. Echter heeft dit maar een heel tijdelijk effect en de welbekende luchtverfrissers met een geurtje hebben eerder een negatief dan positief effect op onze gezondheid. Wil je het goed aanpakken en echt een gezond en fris binnenklimaat creeeren dan is een luchtreiniger geen overbodige luxe! Wij mochten van Coolblue de Blueair luchtreiniger testen. Hoe dit is bevallen lees je hieronder.

 

Maar voordat we onze ervaring met je delen vertellen we je graag eerst iets meer over de Blueair luchtreiniger en wat een luchtreiniger nou precies doet.

inspiratiebrochures1.png

Vind jij het ook zo fijn om zo nu en dan een heerlijke boswandeling te maken? Je laad er vaak weer helemaal van op en je voelt je een stuk fitter en alert. Dat is wat buitenlucht met je doet! Helaas zitten we de meeste tijd binnen, gemiddeld wel 21,5 uur! Dat is lang. Zeker als je weet dat de lucht binnen wel 5 tot 100 keer vervuilder is dan de buitenlucht. Denk maar aan alle apparaten die je in huis hebt staan, computers, de kookluchtjes, de uitstoot van de stofzuiger of wat dacht je van jouw favoriete carpet of trouwe viervoeter? Allemaal stoten ze stofjes en luchtjes uit die in de lucht blijven zweven. Die adem jij weer in.

Even een raampje openzetten geeft wel tijdelijk een fris gevoel maar zodra jij dat raam weer sluit hopen de stofjes in de lucht zich weer op.

Dat moet anders vonden ze bij Pure Blue uit Stockholm en zo werd ons nieuwe maatje Blue geboren! Een luchtreiniger die binnen no time je beste vriend is, althans wel die van ons en zeker ook die van jou als je hem begroet in jouw interieur. Elke 12 minuten vervangt Blue alle lucht in de kamer voor nieuwe frisse lucht waar alle vieze deeltjes uit gefiltert zijn.

De Blueair luchtreiniger is een compact apparaat die zomaar eens de eyecatcher kan worden in je huis. Toen wij hem hadden uitgepakt en binnen no time hadden geinstalleerd vonden we hem zelfs een beetje schattig.

20180512_124819.png

20180512_124839.png

Blue werd afgeleverd in een stevige doos waarbij het design op de doos je al een fris gevoel geeft. Duidelijk dat de kleur blauw een positief effect heeft op je gemoedsrust! Voorzichtig haalden we hem uit zijn kartonnen huis om hem vervolgens zijn 'jasje' aan te doen. Wij hebben gekozen voor de antraciet kleur omdat dit perfect matcht bij de rest van het interieur.

20180512_130520.png

Overigens is dit 'jasje' verkrijgbaar in vele kleuren zodat je kunt kiezen welke het best bij jouw stijl past. Nog even zijn 'hoofd' erop en ons vriendje Blue was klaar om aan het werk te gaan.

Met een tik op zijn neus gaat Blue voor je aan de slag! Hij heeft 3 standen waarop je hem kunt instellen.Je kunt hem rustig dag en nacht op standje 1 zetten. Je hoort hem bijna niet en je ervaart een heerlijke frissigheid in huis! Blue blaast namelijk niet alleen frisse lucht uit, hij zuivert de lucht van pollen, stof, huidschilfers, en andere onzuiverheden. De vervuilde lucht wordt via zijn jasje aangezogen, gefiltert en aan de bovenzijde komt de lucht er weer fris en fruitig uit. En dat merk je!

20180512_131048.png

Na een paar dagen voelden we echt dat de lucht binnen in huis bijna net zo fris aanvoelt als buiten. Eigenlijk niet eens 'bijna' maar gewoon helemaal! Maar niet alleen aan het inademen van de lucht voelen we dat deze fris is. Ook voelen we ons een stuk fitter! 's-Avonds geen last meer van branderige ogen en na een lange werkdag nog energiek en alert zodat je bijna uit moet kijken dat je niet nog vanalles gaat ondernemen.

Oja, en hadden we weer eens een keer een flinke stapel pannenkoeken gebakken.... Normaliter ruikt je ze uren later nog steeds... of zelfs de volgende morgen nog. Met Blue ben je daar helemaal vanaf. Even zijn neus op standje 3 en het is zo weer heerlijk fris in huis.

Maar niet alleen in de woonkamer is Blue een uitkomst. We hebben hem tussendoor ook getest in de slaapkamer. Het is net alsof je slaapt in de buitenlucht en 's morgens.... spring je met een flinke dosis energie weer uit je bedje! Dat maakt je een stuk productiever.

Wij gunnen iedereen dat heerlijke gevoel wat Blue ons geeft en snappen niet dat een luchtreinger als Blue nog niet standaard terug te vinden is in elk interieur. Net als een bank of een salontafel zou een luchtreiniger ook bij de basis van je interieur moeten horen.

Advertisement

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide