2498
De nieuwste interieurtrends
Gepubliceerd: 19-12-2019

Als jij je huis een moderne en frisse uitstraling wilt geven of je bent geïnteresseerd in architectuur en design, dan blijf je graag op de hoogte van de nieuwste interieurtrends. Daarom worden er in dit artikel de nieuwste trends van 2020 op een rij gezet. Zo doe jij genoeg inspiratie op voor simpele toevoeging aan je interieur of voor die enorme make-over die je graag wilt starten. Lees hieronder snel verder en ontdek de kleuren, materialen en vormen van 2020.

 

De eerste woontrend

De eerste trend van het jaar is Spiced Honey, dit is een warme beige-gele kleur die matcht met warme kleuren en pastel kleuren. Een donkere warme uitstraling is helemaal hip in 2020. Denk hierbij aan kleuren zoals donker paars, indigo blauw, donker groen en aubergine. In combinatie met stoere materialen zorg je voor een robuuste en warme uitstraling. Leer, zwart staal, messing en stoffen donker van kleur zie je al vaak terug in de woonwinkels van nu en dit zal alleen nog maar meer worden.

De tweede woon- en lifestyletrend

De tweede trend is over komen waaien uit Japan. Dit wordt de ‘Wabi Sabi’ trend genoemd waar het draait om puur, duurzaam en eerlijke materialen. Leefbaarheid staat hier voorop en de prachtige ontworpen interieur stijlen die eigenlijk niet leefbaar waren worden hierdoor meer naar de achtergrond gedrukt. In de Japanse stijl kunnen slimme technologische systemen worden geïncorporeerd, zoals slimme Philips Hue lampen die je kan bedienen met je stem of telefoon. Ook kan hier iedere lichtsfeer creëren die je maar wilt en ben je vrij om in iedere hoek van je kamer met een andere kleur te verlichten.

De derde woontrend

Dress to impress is de zin van de derde trend. In tijden van digitalisering worden online platformen zoals Instagram steeds belangrijker. Thema foto’s volledig in een bepaalde stijl scoren hier goed en dat zien we terug in de woontrends van de toekomst. Een interieur vol drama en volledig gewijd aan 1 specifiek thema, zodat het net lijkt alsof deze is gemaakt voor een filmset of hotel. Thematiseren is helemaal hot in 2020 en daardoor moet je je vastbijten in een specifiek thema naar jouw keuze. Natuurlijk is het leuk om iedere kamer weer een ander thema te geven. Als dit te druk is kan je er ook voor kiezen om per woonverdieping een andere stijl te kiezen. Zo ga je toch mee met de trends van 2020 en creëer je ook eenheid en rust in je huis.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide