15488
De interieurtrends van 2019!
Gepubliceerd: 18-02-2019 Laatste update: 08-06-2023

Elk jaar komen er weer nieuwe interieurtrends bij. Ook in 2019 staan er een aantal verrassende trends op je te wachten. De vormen van de meubels worden ronder en we schenken meer aandacht aan het materiaalgebruik. Ook zijn er een paar populaire items van het vorige interieurseizoen die we gewoon weer mee mogen nemen. Ben je benieuwd waar we het precies over hebben? Lees dan snel verder!

Ronde vormen
In dit nieuwe jaar zien we steeds meer organische vormen terugkomen. De rechthoekige meubels maken plaats voor ronde tafels, stoelen en banken. Dit geeft een moderne inrichting een zachte en sfeervolle uitstraling. Je kunt ook je huidige interieur aanvullen met ronde accessoires als vloerkleden, spiegels en kussens. Deze trend kun je toepassen bij allerlei stijlen.

de-interieurtrends-van-2019

WIN-VLOERKLEED.png

Fluweel
Velvet is here to stay! Het aaibare materiaal gaat al een aantal jaren mee. Zowel in de mode als in het interieur. Ook in 2019 zie je fluweel vaak terugkomen. Denk aan een elegante roze velvet bank, een industriële fauteuil met fluwelen bekleding of zachte sierkussens in een originele kleur. Het geeft elke kamer een luxe twist. 

de-interieurtrends-van-2019

Natuurlijke materialen
Natuurlijke materialen worden steeds belangrijker in de interieurwereld. Bedrijven proberen namelijk meer aan het milieu te denken door duurzame producten te ontwikkelen. De prachtige uitstraling van deze natuurlijke items is helemaal mooi meegenomen. Het geeft je woning rust en warmte. Kies voor een robuuste eettafel van hout voor een stoere touch of koop een bijzondere lamp van een natuurlijk materiaal. Deze trend is geschikt voor alle stijlen. Van industrieel en Scandinavisch tot landelijk en bohemian.

de-interieurtrends-van-2019

Opvallend behang
Behang heeft vrij lang een duf imago gehad. Dat is in 2019 helemaal voorbij! Een opvallend behang is de absolute eyecatcher van jouw woning. Of je nou kiest voor een stoer grijs behangetje met betonlook of een kleurrijke bloemenprint. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden. Wees niet bang en probeer het eens uit.

de-interieurtrends-van-2019

Glazen hanglampen
Een grote eettafel komt past echt goed tot zijn recht als er mooie lampen boven hangen. Naast de lampenkappen met natuurlijke look, zijn ook glazen hanglampen een hele stijlvolle keuze. Kies voor een opvallend design met een speels kleurverloop. Op de onderstaande afbeelding zie je een prachtig voorbeeld.

Urban jungle
Wees niet bang, je mag dit jaar alle groene kamerplanten gewoon laten staan. De urban jungle trend nemen we namelijk ook weer mee in 2019. Je kunt deze woontrend eventueel nog uitbreiden met tropische prints en wilde accessoires. Denk aan grote bladeren, kleurrijke vlinders en uitdagende panterprintjes.


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide