735
Zo richt Thijs zijn huis leuk in met een beperkt budget
Gepubliceerd: 05-09-2022 Laatste update: 02-09-2022

Dit keer geen lezeres, maar een trouwe lezer die een tip met ons deelt. Thijs (45) geeft aan dat híj degene is die thuis verslingerd is aan het (steeds weer opnieuw) inrichten van zijn woning. Gelukkig vindt zijn vrouw het allemaal prima wat hij doet, zolang ze het zelf maar niet hoeft te doen. Over de smaak gaan de twisten bij Thijs thuis dan ook niet. Maar wel over het budget... Daar ontstonden nog wel eens strubbelingen over. Hoe zij dit hebben opgelost? Lees verder!

De woontip van de week van Thijs

Waar veel mannenharten sneller gaan kloppen van snelle auto’s of grote muziekinstallaties, is dit bij Thijs een ander verhaal. Nieuwe kleuren, trends en meubels; daar kun je Thijs ’s nachts voor wakker maken. Dat zijn vrouw Ingrid iets minder enthousiast was toen hij voor de zoveelste keer met een nieuwe eethoek kwam aanzetten was er wel even een goed gesprek nodig. Sindsdien hebben zij dé perfecte oplossing gevonden.

Ieder zijn deel

Thijs geeft aan dat ze naast een spaarrekening én een vakantierekening tegenwoordig ook een ‘woonrekening’  hebben aangemaakt. Door hier iedere maand standaard een bedrag van 100 euro naar over te maken sparen zij voor nieuwe interieuraankopen, zonder dat de vrouw van Thijs opeens een lege rekening aantreft. De afspraak is dat Thijs hiermee mag doen wat hij wil. Thijs stelt dat wanneer je een gelimiteerd budget hebt, je ook creatiever wordt.

Winst behalen

Zo houdt hij scherp alle online sales in de gaten en vult bij de bekende webshops zijn verlanglijstje én winkelmandje. Hij checkt deze vervolgens dagelijks om op het juiste moment toe te kunnen slaan. Ook heeft hij tegenwoordig een manier gevonden om de rekening juist extra aan te vullen, dit doet hij door overbodige spullen te verkopen en soms tweedehands meubels op te knappen. De afspraak is dat hij de winst die hij maakt mag optellen bij zijn woonbudget.

Thijs is niet alleen blij dat hiermee de strubbelingen thuis verleden tijd zijn, maar dat ook de creativiteit een vlucht heeft genomen. Door bewuster met geld om te gaan, maak je ook creatievere en bewustere keuzes. Je bent minder vatbaar voor impulsaankopen en denkt meer na over de ontwikkeling van de stijl. Kortom, een win-win situatie. Dank Thijs voor deze openheid van je (financiële) woonzaken!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide