1924
Zo maak je de mooiste insta-foto's van je interieur

Je komt ze overal tegen, de strakke, minimalistische instagram interieur foto’s. Misschien is jouw interieur wel net zo perfect en magazine-ready ingericht als die populaire insta-foto’s. Of misschien is jouw interieur wat meer ‘gewoontjes’ vergeleken die super fancy insta-foto’s. Het maakt uiteindelijk helemaal geen verschil, met de juiste technieken kun jij iedere interieur foto er hartstikke strak uit laten zien. Hoe je dat doet, lees je hier.

 

De juiste camera
Het begint allemaal met de juiste camera. Nu hoef je echt geen professionele camera aan te schaffen om goede foto’s te maken, een goede smartphone levert een perfect resultaat. Vooral Sony en Samsung staan bekend om hun hoge kwaliteit camera’s. Ben je toe aan een nieuwe telefoon met geweldige camera? Volgens de geruchten komt er eind februari een nieuwe Samsung telefoon van KPN op de markt met nog veel meer handige apps en andere technologische hoogstandjes; ideaal voor die perfecte insta-foto van je interieur.

instagram-foto interieur-01.jpg

Handige apps
Een goede foto is een begin, maar je maakt het pas echt een opvallende foto met de juiste bewerking apps. Je kan aan de gang gaan met filters van Instagram, maar ook apps zoals VSCO bieden vele mogelijkheden wanneer het gaat om fotobewerking. Voor een goede insta-foto heb je helemaal geen Photoshop kennis nodig!

Compositie
De juiste compositie maakt het verschil. Maak geen foto van je hele interieur, maar kies juist voor de leuke details. Je mag ook gerust wat spulletjes verhuizen om het perfecte kiekje te krijgen. Zet wat leuke accessoires samen voor een witte muur en plaats er een dampende kop koffie bij om een interessant beeld te creëren. Of juist een zacht plaid met wat boeken en de cactus plantjes op de achtergrond. Die perfecte opstelling vind je niet zomaar, die maak je zelf!

Licht
Een donker hoekje levert niet zomaar een mooie foto op; licht speelt een grote rol bij het maken van die perfecte foto. Maak zoveel mogelijk gebruik van natuurlijk licht en maak foto’s van verschillende perspectieven om het optimale resultaat te creëren.

Goed voorbeeld doet volgen
Doe dat dan vooral ook; het internet staat vol met toffe interieur kiekjes. Doe wat inspiratie op voordat je zelf aan de slag gaat. Hoe ziet de indeling van de ruimte eruit, welke kleuren combinaties worden er gebruikt en hoe zit het met de lichtinval? Beter slecht gejat, dan slecht verzonnen. Eerlijk is eerlijk, we moeten het allemaal ergens leren.

Onze partners