3028
Zo kleed je je zithoek gezellig aan!
Gepubliceerd: 01-10-2020

In de tuin of in de woonkamer: er zijn verschillende plekjes in huis waar een gezellige zithoek een fijne plek is om je terug te kunnen trekken. Lees een boek, luister naar muziek, geniet van een drankje – tijd om even te ontspannen. En dan wil je natuurlijk wel dat de zithoek er gezellig uitziet! Hoe je dat goed aanpakt? Lees onze tips over perfecte accessoires in de zithoek!

Kussentjes op de bank ter decoratie

Waar we meteen aan denken bij het aankleden van de zithoek? Kussens! Daarmee verhoog je zeker de sfeer bij je bank of fauteuil. Als je een grote bank in de zithoek hebt, is het leuk om verschillende kussentjes bij elkaar te plaatsen. De mooiste look? Dat is wat ons betreft de oosterse stijl: zó warm en gezellig. Met kwalitatieve sierkussens in deze stijl heb je verschillende soorten en maten om uit te kiezen. Denk aan een opvallend patchwork kussen of kies een kussen in de kleuren die je het mooist vindt. Kleuren combineren is ook een goed idee – zo kies je zeker voor een gezellige zithoek met kussens.

Grote kussens voor meer comfort

Naast kleinere sierkussens, kun je het ook extra comfortabel maken in je zithoek met grotere kussens. Zo vormen de kussens een grotere rol in de zithoek. Ideaal als je daarvoor wilt gaan: zo maak je het er nog gezelliger. Zet bijvoorbeeld een palletbank in je zithoek! Met palletkussens en matraskussens als eyecatchers creëer je zo een heel fijne plek om te loungen. Kies de kussens het liefst ook weer uit in die stralende oosterse stijl, voor een optimaal gevoel van sfeer in je zithoek!

inspiratiebrochures1.png

Planten in de zithoek

Planten maken het overal gezelliger. En ook in de zithoek mogen ze niet ontbreken. Zet bijvoorbeeld een grote plant neer naast de bank. Is de zithoek naast de vensterbank? Ook daar kun je planten die van zon houden kwijt! Het is het leukst om meerdere planten neer te zetten, die er verschillend uitzien. Speel ook met bloempotten in bijzondere looks – variëren mag!

Decoratie aan de muur

Laat de wanden in de zithoek niet leeg. Ook hier kun je decoratie juist goed kwijt. Hang bijvoorbeeld leuke posters op. Of plaats een mooi schilderij aan de wand. Wil je het wat persoonlijker maken? Dan is een fotowand een goed idee – met vakantiefoto’s bijvoorbeeld. Zo kun je steeds weer mooie herinneringen ophalen in je zithoek!

Een leuk tafeltje

Hoewel het in de zithoek natuurlijk vooral om het zitgedeelte gaat, is een leuk tafeltje hier ook wel handig. Om je mok of boek op te leggen, of om je benen op te laten rusten. Om voor een gezellige uitstraling te kiezen, is een mooie houten bijzettafel passend. Hout ademt sfeer, zeker als je voor doorleefd hout kiest. Denk ook na over de ideale grootte van de tafel in jouw zithoek. Het is maar net hoeveel ruimte er is en hoeveel spullen je in je zithoek wilt uitstallen.

Sfeervolle verlichting

Ten slotte mag sfeervolle verlichting niet ontbreken aan de zithoek. Verlichting is hier natuurlijk noodzakelijk om ook ’s avonds in het donker nog dat boek te kunnen lezen, maar draagt daarnaast ook echt bij aan de sfeer. Hang daarom een lamp op waar warm licht uit komt. Of steek gezellig de kaarsjes aan – dat is natuurlijk altijd een goed idee voor meer sfeer!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide