1141
Zo geef je jouw woning een natuurlijke uitstraling
Gepubliceerd: 31-03-2022

Wil jij deze lente jouw woning vernieuwen? Wanneer je een manier zoekt om het huis meer warmte te geven, kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van natuurlijke materialen. Zo creëer je zelf de perfecte sfeer en ambiance! In dit artikel lees je wat je kunt doen om jouw huis een rustieke uitstraling te geven.

Krasvaste toplaag

Met een nieuwe vensterbank krijgt jouw woonkamer direct een frissere uitstraling. Je kunt ervoor kiezen om de nieuwe vensterbank over de oude te monteren of de oude eerst te verwijderen. Voor renovatieprojecten is het slim om voor een overzetbank van kunststof te gaan, bij voorkeur voor een exemplaar dat lijkt op een natuurstenen vensterbank. Zo heb je de natuursteen look met de voordelen van kunststof!

Vensterbanken

Uiteraard kun je ook voor vensterbanken met facet geslepen randen kiezen. Deze zorgen voor een zeer realistische en natuurlijke uitstraling! Doordat deze zijn uitgevoerd in hoogwaardig kunststof met een kras- en slijtvaste toplaag, zijn ze goed bestand tegen beschadigingen. Je kunt deze vensterbank op zes meter lengte laten monteren, waardoor de naden bij natuursteen tot het verleden behoren.

Lichte kleuren

Als de oppervlakte van jouw badkamer heel klein is, kun je overwegen om deze in lichte kleuren te schilderen. Wil je een oase van rust creëren? Denk bij het kiezen van de tinten aan kleuren die sereniteit uitstralen. Vervang de tegels bijvoorbeeld voor witte of crèmekleurige exemplaren of schilder het plafond in een lichte of pastelkleur. Gebruik bij voorkeur een waterdichte verf, zoals een hoogglans of zijdeglas verf.

Gevelbekleding

De juiste gevelbekleding is van groot belang voor de waarde van jouw woning. Wist je dat je met duurzame en onderhoudsarme gevelbekleding jouw huis een hele natuurlijke uitstraling kunt geven? Zo geeft gevelbekleding een hele warme uitstraling aan jouw woning! Wanneer je minder tijd over hebt voor het onderhoud, dan kun je ervoor kiezen om onderhoudsarme bouwmaterialen aan te schaffen.

Duurzaam

Tegenwoordig is het ook mogelijk om de buitenkant van het huis te voorzien van duurzame gevelbekleding en kunststof schroten. Deze zijn, in tegenstelling tot houten schroten, ongevoelig voor kromtrekking onder invloed van vocht of warmte door schimmels. Door de diverse verbeteringen zijn de verschillende soorten gevelbekleding ongevoelig voor weer en wind en zetten ze niet of nauwelijks uit.

Met de bovenstaande tips zal jouw woning er straks weer als nieuw uitzien!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide