1464
Woonkamer een make-over geven? Zó pak je dat aan!
Gepubliceerd: 17-01-2022

Van tijd tot tijd is het leuk om je woonkamer een make-over te geven! Je hoeft heus niet direct aan een grootschalige verbouwing te denken. Ook op eenvoudigere wijze kun je voor verandering in je interieur zorgen. Wat zijn ideale aanpassingen om te maken als je een andere woonkamerinrichting wilt?

Vloerkleed

De vloer ligt er vaak maar wat kaal bij in de woonkamer. Dat is zonde. Er is namelijk een heel eenvoudige manier te vinden om de vloer wat gezelliger aan te kleden: met een vloerkleed! Zo’n kleed vormt een sfeervolle toevoeging aan de ruimte. En dat niet alleen: een vloerkleed is ook nog eens zacht en warm aan de voeten. Ideaal bij de bank bijvoorbeeld.

Meubels

Ben je uitgekeken geraakt op de meubels die je in de woonkamer hebt staan? Dat kan na verloop van tijd nu eenmaal gebeuren. Zeker als de meubels al een lange tijd meegaan, is het een idee om eens voor verandering te zorgen. Ga op zoek naar een nieuwe bank, eettafel of fauteuil! Om maar iets te noemen. Al kun je ook de kleinere meubels veranderen, zoals het bijzettafeltje. Zo kun je weer optimaal gaan genieten van je interieur.

Grote kast

Naast de meubels waar we het hierboven over hadden, willen we nog een ander meubelstuk afzonderlijk benoemen: de grote kast! Haal een mooie kast naar de woonkamer toe, waar je spullen én decoratie in kwijt kunt. Dat zorgt voor zoveel levendigheid in de kamer! Je kunt dus het best voor een (gedeeltelijke) open kast kiezen, of een kast met glazen deurtjes.

Raambekleding

Kijk eens kritisch naar de raambekleding in de woonkamer. Word je er nog blij van? Misschien ben je de jaloezieën wel eens zat, en wil je ze liever vervangen voor sfeervolle gordijnen van stof. Of wellicht zijn je gordijnen oud en versleten, wat betekent dat het tijd is voor iets nieuws. Let met name op de kleur die je uitkiest: het staat fraai om deze aan te laten sluiten op de andere kleuren in de ruimte.

Accessoires

Ten slotte zijn er nog de accessoires in de woonkamer! Deze decoratiestukken vormen de finishing touch – reden dus om er de nodige aandacht aan te besteden. Zorg voor decoratie aan de wand, in de vorm van een poster of klok. Ook wandplanken met daarop verschillende accessoires doen het goed. Verder kun je kaarsen, onderzetters en vazen met bloemetjes een goed plekje geven. Hoe meer gezellige hoekjes je op die manier inricht, hoe leuker de woonkamer eruitziet.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide