1573
Wooninspiratie tips
Gepubliceerd: 25-06-2021

Ben je op zoek naar wat wooninspiratie? Het is altijd leuk om wat dingen te veranderen aan je interieur. Een kleine verandering kan jouw woning er al heel anders uit laten zien. Je kunt wat nieuwe decoratie kopen, maar ook het zelf aanpassen van je huidige meubels kan erg vernieuwend zijn. Als je bijvoorbeeld genoeg hebt van die donkere uitstraling die je woonkamer misschien heeft, kun je al heel makkelijk een meubelstuk opschuren en lichter verven. Wat zijn nu leuke meubels of decoratie die jouw woning op kunnen fleuren?

Meubelsets

Meubelsets brengen niet alleen een eenheid in huis. Daarnaast zijn ze ook nog eens een stuk voordeliger dan wanneer je allemaal meubels los koopt. Je hebt meubelsets voor in de woonkamer. Denk hierbij aan een bank met bijpassende fauteuils en een salontafel. Maar vooral meubelsets voor de keuken of eetkamer zijn erg populair. Wanneer je een ruimte binnentreedt en je ziet dat de tafel en stoelen precies bij elkaar passen, straalt dit luxe uit. 

Als we kijken naar wat voor soort meubels er in zijn tegenwoordig, dan zouden we een houtkleurige set aanraden. De combinatie van hout met zwarte ijzeren accenten creëert een rustige, maar moderne sfeer in huis. Je kunt het altijd nog opfleuren door zitkussens met een leuk patroon op de stoelen te plaatsen. Daarnaast kan een vaas met mooie bloemen de nadruk op de tafel leggen. 

Badkamerrekken

Als tip voor de badkamer willen we meegeven om eens naar badkamerrekken te kijken. Deze rekken, vaak ook van hout of ijzer, geven een soort hoteluitstraling aan je badkamer. Door de plankjes mooi in te richten met handdoeken en zeepjes, kun je het zo netjes maken als je zelf wil. Badkamerrekken zorgen daarnaast voor veel meer opbergruimte in je badkamer. Plaats een rek bijvoorbeeld naast de wastafel en leg op de bovenste plank spulletjes die je dagelijks gebruikt. Als je zo’n rek handig vindt voor in de douche, is een ijzeren variant misschien verstandiger. Daar kun je dan al jouw shampoos, douchegel en andere lichaamsproducten stallen. 

Decoratie

Met decoratie kun je eigenlijk nooit de mist ingaan. Decoratie is nooit per se ‘in’ of ‘uit’. Het zorgt bijvoorbeeld wel wat meer voor een eenheid in huis als je één accentkleur kiest. Denk bijvoorbeeld aan verschillende vaasjes of kaarsenhouders in een bepaalde kleur. Dan kun je de kussens op de zetel ook in dezelfde kleur doen, evenals kleine accenten in schilderijen of onderzetters. 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide