1463
Waarvoor gebruik je PVC? Je kunt er alles mee!
Gepubliceerd: 01-12-2021

Opeens waren ze daar een aantal jaren geleden; De PVC vloeren. Massaal werd laminaat en parket ingeruild voor deze optie. Een super mooie, handige én voordelige manier om je vloer van een nieuwe look te voorzien. Het duurde dan ook niet lang voordat wij fan waren.

Maar dat de mogelijkheden van PVC eindeloos zijn, bleek onlangs toen wij op de site van Plexiglas stuitten.

Moodboards

Zoals wellicht bekend zijn wij nogal creabea’s op het gebied van wonen en interieur. Om onze ideale stijl en de trends voor komend jaar te visualiseren maken wij graag gebruik van moodboards. Dit zijn fysieke platen waar wij artikelen, printjes en kleuren ophangen om zo een koers en richting te bepalen. Onlangs zochten wij een nieuw voorraadje om deze inspiratieborden te creëren. Wij stuitten toen op platen gemaakt van PVC schuim.

inspiratiebrochures1.png

Lichter wordt het niet

Deze platen zijn gemaakt van een lichtgewicht schuim/kunststof (PVC dus) en aan beide kanten bekleed met papier. Hierdoor zijn ze enorm licht en ideaal te gebruiken voor vele doeleinden, in ons geval dus moodboards.

Maar het lichte materiaal is in alle vormen, maten en kleuren verkrijgbaar. Dit zijn echt van die artikelen, wanneer je het nodig hebt weet je niet waar je het moet zoeken. Nou, bij Plexiglas vonden wij meer dan verwacht.

Creativiteit kent geen tijd

Waar wij als creatieve beestjes ook meteen aan dachten was het maken van bijvoorbeeld maquettes of andere creatieve zaken met je kids. Erg leuk in de winter om lekker een middag met zijn allen te knutselen.

Niks zo leuk wanneer je dan gebruik kunt maken van goede en nieuwe materialen. Bestel allerlei soorten en maten, de mogelijkheden zijn eindeloos. Ook is het al mogelijk om vooraf specifieke voorkeuren qua vormen en maten door te geven. Door middel van lasers kunnen ze elke vorm en maat creëren.

Plexiglas?

Naast het PVC schuim zijn er meer zaken verkrijgbaar waar je soms van denkt; Wáár ga ik dit vinden? Ook voor meer praktische oplossingen zoals het creëren van een afscheiding/spatscherm bij bijvoorbeeld een informatiebalie is het plexiglas super handig. Of nieuwe informatiebordjes op de deuren van je bedrijf nodig? Juist, plexiglas heeft het in zijn assortiment.

Doe je mee?

Kortom, de moodboards krijgen vanaf nu bij ons een nóg creatiever tintje doordat we ze in leuke kleuren en maten bestellen. Is de eerste dosis inspiratie in ieder geval al binnen! Doe je mee?

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide