818
Waarom je huis nooit lijkt op die in de woonmagazines
Gepubliceerd: 13-04-2024

Je kent het wel: je bladert door een woonmagazine en elke pagina presenteert een perfect gestyled huis dat zo uit een fotoshoot lijkt te komen. De realiteit thuis is vaak anders, en dat is niet meer dan normaal. Dit artikel gaat dieper in op waarom er een verschil is tussen de beelden in woonmagazines en de realiteit van alledag, en hoe je toch inspiratie uit die magazines kunt halen om je eigen huis een boost te geven.

De realiteit van woonmagazines

De eerste stap is begrijpen dat foto’s in woonmagazines vaak het resultaat zijn van urenlang stylen en fotograferen. Ze zijn bedoeld om dromen en ideeën te verkopen. Janine Werkman, interieurontwerper, legt uit: "Elke foto die je in een magazine ziet, is zorgvuldig gepland. Van het licht tot de positionering van elk voorwerp, alles is geoptimaliseerd om een zo aantrekkelijk mogelijk beeld te vormen." Dit niveau van detail is in het dagelijks leven moeilijk constant te behouden.

Waarom je huis er anders uitziet

Je eigen huis dient meerdere functies die een showroommodel niet heeft. Het is een plek waar geleefd wordt. Je vindt er rondslingerende post, kinderspeelgoed en misschien de rommel van een recent project. Deze elementen maken je huis tot een thuis, maar ze maken het ook rommeliger dan een gestileerde foto.

WIN-VLOERKLEED.png

Tips om je huis een magazine-look te geven

Hoewel je misschien niet altijd het tijdschrift-perfecte huis kunt hebben, zijn er manieren om je huis dichter bij die look te brengen:

  1. Focus op de details: Kies enkele plekken in huis die je echt wilt laten opvallen. Dit kan een leeshoek zijn, een kunstwerk aan de muur, of een mooi gedekte tafel. Door je te richten op deze kleine 'showcases', creëer je visuele hoogtepunten die de aandacht trekken.

  2. Minimaliseer de rommel: Rommel kan een grote invloed hebben op hoe je huis aanvoelt. Door regelmatig op te ruimen en te organiseren, kun je een ruimte creëren die rustiger en aantrekkelijker aanvoelt. Gebruik opbergoplossingen die zowel functioneel als esthetisch zijn.

  3. Gebruik natuurlijk licht: Licht speelt een cruciale rol in de sfeer van een ruimte. Probeer zoveel mogelijk natuurlijk licht binnen te laten en gebruik slim geplaatste lampen om de juiste sfeer te creëren.

  4. Kies een kleurenschema: Een consistent kleurenschema kan helpen om je huis een samenhangende look te geven. Kies kleuren die je aanspreken en die goed samengaan, en probeer deze door je hele huis te gebruiken.

  5. Voeg persoonlijke touches toe: Uiteindelijk maakt je persoonlijke smaak en de keuzes die je maakt je huis uniek. Wees niet bang om items te kiezen die echt iets over jou zeggen.

Het belang van realistische verwachtingen

Het is belangrijk om te onthouden dat een huis dat echt wordt geleefd nooit helemaal perfect kan zijn zoals in de tijdschriften. En dat hoeft ook niet. Het doel moet zijn om een comfortabele en uitnodigende ruimte te creëren die werkt voor jou en je familie. Zoals Marianne van Dam, lifestyle coach, stelt: "Een thuis moet je energie geven, niet je energie kosten omdat je constant bezig bent met het ideaalbeeld na te streven."

Conclusie

Je huis zal misschien nooit exact lijken op die in de woonmagazines, en dat is oké. Die foto’s zijn gemaakt onder ideale omstandigheden die niet overeenkomen met het dagelijkse leven. Door inspiratie te halen uit de magazines en dit aan te passen aan je eigen realiteit, kun je een omgeving scheppen die zowel mooi als leefbaar is. Zo creëer je een echt 'thuis', waar jij en je geliefden zich goed voelen.


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide